Mereu printre studenti
Miercuri, 04 August 2021 06:27

A treia ediție a Festivalului de artă stradală Strad’Art

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Picturile murale și spectacolele stradale care vor avea loc în timpul festivalului, au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. În zonă se vor picta pereții școlilor “Pompiliu Marcea” și “Constantin Brâncuși”, precum și calcanul unui bloc de locuințe. Alte intervenții artistice vor avea loc pe pereții Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, la Muzeul de Artă, precum și la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”.

Un artist din Argentina

Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina și talentații artiști români Lost Optics, Mazerschi/Comunitatea 156, Pandele, Pisica Pătrată și Wanda Hutira. Fiecare zi a festivalului va găzdui diferite expoziții neconvenționale și workshop-uri, în spații precum Muzeul Național “Constatin Brâncuși” și Biblioteca Județeană “Christian Tell”, dar și manifestări artistice create în colaborare cu festivaluri internaționale de artă stradală din Hong Kong și Lima, Peru.

„Ediția de anul acesta a festivalului continuă misiunea de explorare și redescoperire a mediului urban, prin intervenții artistice, acțiuni și experiențe urbane diferite, care vor transforma orașul nostru într-un oraș avangardist, participativ, colorat, amabil și deschis din punct de vedere cultural și social. Strad’Art devine astfel unul dintre festivalurile importante dedicate artei urbane din România, cu o prezență internațională încă de la prima ediție. Strad’Art este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, curatoriat de Adrian Oniga.” .

Strad’Art este un festival internațional de artă urbană din orașul Târgu Jiu, care a luat naștere în anul 2019. Pentru Strad’Art, arta urbană înseamnă o formă de exprimare artistică dezvoltată în spațiul public, în scopul interacțiunii cu orașul și locuitorii săi.

Arta și creativitatea sunt niște ustensile foarte utile pentru a crea o comunitate mai bună. Suntem convinși că orașul oferă cel mai bun scenariu și cel mai bun loc de intervenție artistică. „Strad’Art acordă o atenție sporită asupra coabitării locuitorilor spațiului urban și al procesului creativ.

Pe de altă parte, unul dintre principiile festivalului este ca toate lucrările să se efectueze în același timp, acest lucru oferind artiștilor posibilitatea să împartă între ei mai mult decât câteva spray-uri, pensule sau diferite profiluri artistice. Strad’Art este mai mult decât un festival, este o platformă pentru creativitate, artă și participare în acțiuni culturale și sociale. Este convergența diferitelor audiențe, un punct de întâlnire a generațiilor și de recuperare a spațiului public, transformându-l într-un loc de bucurie, educație și de reflecție.” .

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.