Mereu printre studenti
Joi, 22 Iulie 2021 08:33

Ziua Mondială a Creierului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Mondială a Creierului, celebrată pe 22 iulie, este dedicată creșterii gradului de conștientizare privind îmbunătățirea calității vieții celor care trăiesc cu Boala Parkinson și a aparținătorilor.

Pe 22 iulie, Federația Mondială de Neurologie (WFN) a încheiat un parteneriat cu Societatea Internațională Parkinson și Afecțiuni Motorii pentru a sprijini cea de-a 6-a ediție a Zilei Mondiale a Creierului, ediția din acest an fiind dedicată creșterii gradului de conștientizare a Bolii Parkinson, o afecțiune neurodegenerativă a creierului, care afectează mintea, funcțiile motorii și non-motorii, aproape toate aspectele funcției creierului.

Împreună cu alte peste 126 de organizații internaționale, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN Romania) este dedicată sprijinirii #WFN în misiunea de îmbunătățire a calității îngrijirii pacientului, de educare și de suplimentare a cercetărilor pentru persoanele care trăiesc cu Boala Parkinson și a îngrijitorilor lor.

 

brain 4372153 480 300x212

1.În 1451, umanistul italian Poggio Bracciolini menționează, în lucrarea „Disceptationes convivales”, latinitatea limbii române, precum și continuitatea elementului romanic în cuprinsul vechii Dacii, din vremea împăratului Traian.

2.În 1946 a fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS), instituție specializată a Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcționează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948).

3.Pe 22 iulie 1946, organizația sionistă teroristă „Irgun” bombardează hotelul „Regele David” din Ierusalim, locul administrației civile și comandamentul militar pentru Mandatul britanic pentru Palestina; au rezultat 91 de decese.

Mandatul britanic pentru Palestina, sau Mandatul Palestinei, a fost o împuternicire legală pentru administrarea Palestinei, care a fost aprobată oficial de Consiliul Ligii Națiunilor pe 24 iulie 1922 și care a intrat în vigoare pe 26 septembrie 1923.

4.În 2005, Microsoft anunță numele final al noului sistem de operare: „Windows Vista”.
Windows Vista este o versiune a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectată de corporația Microsoft.

Înainte de anunțul sub acest nume din 22 iulie 2005, Windows Vista a fost cunoscut sub numele de cod Longhorn, după Salonul Longhorn, un bar cunoscut din orașul Whistler din provincia canadiană Columbia Britanică.

Windows Vista a fost lansat în noiembrie 2005 pentru firme și parteneri de afaceri iar în ianuarie 2007 a fost lansat pentru utilizatorii obișnuiți.

Această lansare vine după mai mult de cinci ani de la apariția pe piață a sistemului de operare Windows XP, fiind cea mai mare distanță între două lansări succesive.

Windows Vista a fost primul sistem de operare care a conținut widget-uri.

De la el a început modul „Aero” în care ferestrele erau transparente astfel continuat la Windows 7 și terminat la Windows 8.

5.În 2009 se produce cea mai lungă eclipsă totală de Soare din secolul al XXI-lea.

Durata maximă a fost de 6 minute și 39 de secunde pe coasta Asiei de sud-est.

O eclipsă mai lungă va fi posibilă în iunie 2132.

6.Pe 22 iulie 2011, 77 de oameni sunt uciși în cele două atacuri teroriste din Norvegia, atacuri comise de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik.

Sursa: www.a7tv.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.