Mereu printre studenti
Miercuri, 21 Iulie 2021 06:40

Ceremonie militară de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ceremonie militară a fost organizată, marţi, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului aflat în Piaţa Aviatorilor din Capitală.

Festivitățile au început la ora 10:00, au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentul 74 PATRIOT – unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, care are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT – a primit Drapelul de Luptă.

Potrivit Ministerului Apărării, “prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri”.

Survolul aeronavelor, programat iniţial în cadrul evenimentului, a fost anulat după ce un elicopter militar a aterizat de urgenţă, săptămâna trecută, într-o intersecţie din Capitală.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

Sursa: www.europafm.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.