Imprimă această pagină
Marți, 20 Iulie 2021 07:05

Cu ce medii s-a intrat la Colegiul Național Militar din Craiova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova a publicat, ieri, rezultatele finale de la admiterea în clasa a IX-a. Potrivit reprezentanțior colegiului au fost admişi 120 de elevi, dintre care 36 sunt fete.
Mediile de admitere sunt cuprinse între 9.97 şi 7.63. Elevii care vor învăța la Craiova sunt din mai multe județe ale țării.

Pentru a fi admiși la Colegiul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova elevii au susținut pe lângă evaluarea națională și alte probe specifice învățământului militar în care a fost inclus și un test grilă de cunoștințe generale.
”Cea mai mare medie de admitere a fost obținută de elevul Vlad Andrei Robert de la Colegiul Național ,,Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, iar la fete media cea mai mare este 9.92 şi a fost obţinută de Andronie Raluca Elena de la Școala Gimnazială Șovarna din județul Mehedinti”, au precizat reprezentanții colegiului.


Din ce județe provin elevii care vor studia la Craiova

Elevii care vor învăța la Craiova provin din mai multe județe ale țării. Dintre cei 120 de candidați admiși, 22 sunt din Dolj.
”Repartizarea pe judeţe a candidaţilor declaraţi admis este următoarea: câte 1 elev din județele Arad, Bistrița Năsăud, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Maramureș, Mureș, Sibiu, Satu Mare, Timiș și Vaslui, 2 din județele Alba, Botoșani, Brașov, Cluj și Ilfov, 3 din județele Giurgiu, Prahova și Vâlcea, 4 din Bacău, Dâmbovița, Hunedoara și Suceava, câte 5 din județele Gorj și Mehedinți, 6 elevi sunt din județul Teleorman, 8 din municipiul București, 12 din județul Argeș, 16 din județul Olt și 22 elevi din județul Dolj”, a precizat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Colegiul Național Militar Craiova face parte din liceele vocaționale.

Pentru elevii care au optat pentru învățământul liceal civil, repartizarea computerizată va fi pe 24 iulie.

Sursa: www.gds.ro