Mereu printre studenti
Joi, 10 Iunie 2021 10:58

Noaptea muzeelor, în lumina reflectoarelor, la Teatrul Colibri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noaptea muzeelor – Memoria păpușilor jucate,eveniment organizat pentru a doua oară de Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova,pune în lumina reflectoarelor, pe muzică mixată de DJ, spectaculoasa întâlnire a copiilor, adolescenților și tinerilor cu păpușile care le spun povești la teatru.

Sâmbătă, 12 iunie, între orele 19.00 – 1.00, clădirea Colibri se transformă într-un spațiu interactiv pentru public, în care fiecare sală va spune o poveste inspirată de trecutul și prezentul acestui teatru, cu elemente de regie, scenariu, muzică, scenografie. Vizitatorii vor fi primiți de păpușile din spectacolele montate aici, de-a lungul timpului, de regizorul Cristian Pepino:

  • Cenușăreasa,
  • Cavalerii Mesei Rotunde,
  • Pinocchio,
  • Inimă de piatră,
  • Frumoasa din pădurea adormită,
  • Furtuna.

Călătoria prin interioarele teatrului va continua apoi cu surprize la fiecare pas, cu jocuri în ateliere creative, cu emoțiile întâlnirii cu scena actorilor.

Festivalul Puppets Occupy Street se înscrie deja în memoria păpușilor jucate și se prezintă la Noaptea muzeelor la Teatrul Colibri cu câteva păpuși supradimensionate care au făcut spectacol în celebrele parade organizate la început și la final de festival.

În orele de vizită, accesul în teatru se va face pe trasee bine delimitate, respectând măsurile necesare prevenirii și combaterii efectelor pandemiei COVID-19, conform legislației actuale.

Spectacolele Sarea în Bucate și Cântăreții din Bremen

Până la ora 19.00, când se va deschide oficial Noaptea muzeelor la Teatrul Colibri – ediția a II-a, sâmbătă, 12 iunie, la ora 18.00 ne bucurăm de spectacolul Sarea în bucate, adaptare după Petre Ispirescu, scenariul şi regia Valentin Dobrescu, scenografia Mihai Pastramagiu, muzica Alin Macovei – Moraru.

În distribuție regăsim actorii: Ionica Dobrescu, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Cosmin Dolea, Marin Fagu, Daniel Mirea. Voci: Mugur Prisăcaru și Ilie Turcu.

Duminică, 13 iunie, la ora 11,00 fac spectacol Cântăreții din Bremen, într-o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, regia artistică Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, scenografia Mirela Tofan. În distribuție: Daniel Mirea, Marin Fagu, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari; voci: Mircea Surdu și Mugur Prisăcaru. 

 

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.