Mereu printre studenti
Miercuri, 02 Iunie 2021 08:25

România, una din țările care găzduiește Campionatul European de Fotbal

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Site-ul uefa.com recomandă microbiştilor care vor fi prezenţi la Bucureşti pentru cele patru meciuri din Campionatul European locuri de vizitat şi lucruri „ce trebuie făcute” pe perioada şederii.

Unsprezece oraşe vor găzdui meciuri în cadrul Euro - Amsterdam, Baku, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Sevilia.

Pentru fiecare, site-ul UEFA a alcătuit o listă de lucruri care „trebuie făcute” în timpul şederii. 

„Indiferent dacă eşti un suporter localnic sau în vizită, fie că este primul EURO la care participi sau ai pierdut şirul, UEFA Festival oferă ceva pentru fiecare”. Este vorba despre activităţi care nu necesită bilete de acces.

Cât priveşte Bucureştiul, suporterii sunt îndemnaţi să înveţe „ceva din limba română”. Este precizat că vorbitorilor de italiană, spaniolă şi franceză le-ar fi mai uşor să înţeleagă şi a fost întocmită şi un foarte succint ghid de conversaţie care cuprinde câteva cuvinte si expresii traduse din engleză:  „bună”, „noroc”, „vă rog”, „mulţumesc”, „o bere, vă rog” şi „Bucureşti, te iubesc!” (deşi în engleză propoziţia este „I love Bucharest”).

Este considerat că românii au o slăbiciune pentru produsele de patiserie şi astfel de magazine se întâlnesc la tot pasul. „Delectaţi-vă cu nişte covrigi sau o Dobrogeană, măcar o dată pe zi”, este îndemnul.

Este recomandată şi închirierea unei biciclete, pentru a explora oraşul, cu menţiunea de a fi evitate străzile principale.

Arcul de Triumf, replică a celebrului monument din Paris, este un punct ce ar putea interesa vizitatorii, la fel şi Palatul Parlamentului.

Este remarcat de asemenea faptul că pe zidurile din oraş se găsesc desene murale cool, aici fiind menţionată strada Arthur Verona (între timp, a fost demolată clădirea pe care era anual prezentat un desen de mari dimensiuni).

Cât priveşte gastronomia, sarmalele - prezentate ca ”rulouri de varză cu carne de porc” - sunt recomandate, însoţite de mămăligă, iar între locurile potrivite pentru a fi menţionate în postări de Instagram se numără Cărtureşti Carusel, Grădina Botanică şi Calea Victoriei, cu arhitectură diversă.

În plus, poate fi întreprinsă o călătorie de o zi la „Castelul lui Dracula”, la Bran. Mulţi operatori de turism organizează astfel de călătorii, iar site-ul spune că raportul calitate - preţ este foarte bun.

Sursa: www.news.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.