Mereu printre studenti
Miercuri, 02 Iunie 2021 08:21

Portaluri, instalate în centrele oraşelor Vilnius şi Lublin pentru ca localnicii să se vadă în timp real

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Portaluri au fost amplasate în centrele oraşelor Vilnius (Lituania) şi Lublin (Polonia) pentru ca localnicii să se vadă în timp real.

Instalat pe 26 mai în afara gării din Vilnius şi în piaţa centrală din Lublin, proiectul a fost creat de GoVilnius, agenţie de dezvoltare a capitalei lituaniene.

Potrivit organizatorilor, proiectul Portal este o punte virtuală şi un accelerator comunitar care aduce împreună oameni din culturi diferite şi îi încurajează să regândească semnificaţia unităţii.

„Umanitatea se confruntă cu multe potenţiale provocări periculoase; fie că este vorba despre polarizare socială, schimbare climatică sau probleme economice. Dacă ne uităm atent, nu lipsa de cercetători străluciţi, activişti, lideri, cunoştinţe sau tehologie cauzează aceste provocări. Este tribalismul, lipsa empatiei şi percepţia limitată asupra lumii, care este deseori restrânsă la graniţele naţionale”, a spus Benediktas Gylys, preşedinte al Benediktas Gylys Foundation şi iniţiator al ideii Portal.

„Din acest motiv, am decis să aducem la viaţă ideea Portal - este o punte care unifică şi o invitaţie de a ne ridica deasupra prejudecăţilor şi neînţelegerilor care aparţin trecutului. Deasupra iluziei noi şi ei”. 

Organizatorii plănuiesc să conecteze lumea folosind zeci de portaluri în Europa şi în alte ţări în viitorul apropiat. 

Potrivit site-ului proiectului, următoarele oraşe în care vor fi amplasate astfel de instalaţii sunt Reykjavik şi Londra.

Sursa: www.news.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.