Imprimă această pagină
Joi, 22 Aprilie 2021 10:53

”VIVA LA VULVA! ” – spectacol, în premieră, la Teatrul Național „Marin Sorescu”din Craiova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 24 aprilie, ora 18.00, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova își așteaptă spectatorii, la Sala „Amza Pellea”, pentru a lua parte la premiera spectacolului ”VIVA LA VULVA! ”, pe versuri deMarius Aldea, regiaAndrea Gavriliu.

În stagiunea 2020-2021, Andrea Gavriliu revine pe scena craioveană, fiind la a treia colaborare cu trupa prestigiosului teatru din Bănie, după ce, în 2018, a realizat  coregrafia pentru spectacolul „Aias. Eseu despre demență” după „Aias” de Sofocle, în regia lui Mihai Mănuțiu, iar, în 2020, a semnat regia și coregrafia  spectacolului „Outfitul Șearpelui”, după versuri de Marius Aldea.

Decorul spectacolului poartă semnătura Andreei Săndulescu, iar muzica îi aparține lui Mihai Dobre. Din distribuție fac parte actrițele: Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu.

„VIVA LA VULVA!” este un poem coregrafic, în care șase femei dau glas, în mod invers cronologic, etapelor prin care le trec corpurile de-a lungul vieții. Versurile vorbesc pe șleau despre lucrurile „rușinoase” care se petrec în trupurile noastre și le prezintă ca pe o normalitate care trebuie celebrată. Dincolo de sinceritatea lor subversivă, versurile lui Marius Aldea pot fi percepute ca fiind un libret pentru muzica lui Mihai Dobre. Universul sonor al spectacolului, corpurile celor șase actrițe și mișcările lor se sincronizează și se completează cu decorul-instalație creat de Andreea Săndulescu.

          „VIVA LA VULVA!” este un spectacol cu un subiect încă incomod pentru multă lume. Scopul meu este de a prezenta lucrurile așa cum sunt, dar într-o manieră plastică, expresivă, dinamică. Pariul este să „îmbrac” franchețea menstruației, a nașterii, a menopauzei în sclipici. Tuturor ne place kitsch…

Andrea Gavriliu

Absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii ,„Babeş Bólyai“ Cluj-Napoca, secţia Actorie Română, clasa prof. univ. dr. Bács Miklós (2008), Andrea Gavriliu a urmat cursurile de master în  coregrafie în cadrul Facultăţii de Teatru a Universității de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Raluca Ianegic (2013) și, în prezent, este doctorand în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune, Universitatea „Babeş Bólyai“ Cluj-Napoca, specializarea „Artele spectacolului“.

Coregrafă, actriță, regizoare, Andrea Gavriliu este o artistă multipremiată pentru activitatea sa. Amintim aici doar câteva dintre premiile și nominalizările primite de-a lungul carierei sale: Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică și premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie cu spectacolul „Zic Zac” în cadrul Galei Absolvenților de Master UNATC București (2013), Premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans – „Zic Zac”, un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu (2014), Premiul special al juriului pentru „Hotel PM”, un spectacol de Andrea Gavriliu, Teatrul German de Stat Timișoara – Festivalul „Pledez pentru tine(ri)” Piatra Neamț (2015), Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol –„Rambuku” de Jon Fosse, regia Mihai Măniuțiu (2018), Premiul special al senatului UNITER pentru mișcare scenică (2019), Premiul pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună coregrafie cu „Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” un teatru fizic de Andrea Gavriliu – Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” Baia Mare (2019).

Prețurile biletelor sunt 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi/studenți/seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet

**Limbaj licențios. Spectacol interzis publicului cu vârsta sub 18 ani.

Sursa: www.radiooltenia.ro