Imprimă această pagină
Joi, 22 Aprilie 2021 10:34

Fise de proiect pentru Fondul de Tranzitie Justa

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a adoptat Pactul Ecologic European, prin care politica de creștere se bazează pe obiective climatice și de mediu ambițioase și pe procese participative, care reunesc cetățenii, orașele și regiunile în lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru protecția mediului. Comisia a propus un Mecanism pentru o Tranziție Justă, care include un Fond pentru Tranziție Justă.

În acest sens, prin Fondul pentru Tranziție Justă se aloca aprox. 2,2 miliarde Euro (pentru 6 județe, inclusiv Dolj) în vederea finanțării de proiecte menite să atenueze impactul economic și social generat de tranziția către neutralitatea climatică a activităților de extracție a combustibililor fosili solizi.

Consiliul Județean Dolj elaboreaza in prezent Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ), document ce va sta la baza accesării finanțărilor acordate prin Fondul pentru Tranziție Justă. PTTJ se află în proces de elaborare si de stabilire a potențialului de diversificare economică și a oportunităților de dezvoltare in teritoriul eligibil. Obiectivul Planului Teritorial pentru Tranziție Justă este acela de a scădea impactul social și economic pentru teritoriile cu industrii bazate pe extragerea cărbunelui care trec către o economie bazată pe emisii reduse de gaze cu efect de seră. Fondurile vor fi folosite pentru diversificarea economică, recalificarea persoanelor afectate de pierderea locului de muncă în sectoare industriale vizate, precum și programe de instruire si perfectionare profesionala in sprijinul grupurilor tinta, si alte activitati economice.

Având în vedere deschiderea către noi tipuri de activități economice din județ, Consiliul Județean Dolj a elaborat un formular In acest sens. Formularul atasat cuprinde informatii detaliate referitoare la proiectul propus, în vederea constituirii portofoliului de propuneri de proiecte care pot fi dezvoltate, utilizând fondurile puse la dispoziție prin Fondul pentru o Tranziție Justă. Scopul aplicarii formularului este de a construi un portofoliu solid de proiecte în elaborarea PTTJ-ului pentru județul Dolj, iar in acest sens ADR SVO adreseaza invitatia către toți partenerii implicați să adere la acest demers, pe baza fondurilor alocate pentru investițiile care vor asigura viitor economic și social al județului Dolj.

ADR SV Oltenia vine in sprijinul activitatilor realizate de CJ Dolj, iar in acest sens va informam ca dvs aveti posbilitatea de a completa fise de proiect pentru Fondul de Tranzitie Justa printr-una din urmatoarele modalitati :

               -prin accesarea link-ului:  https://forms.gle/yidEBifbpqkcoBPe7

               -prin completarea formularului word atasatpentru cei care au retineri de a completa formularul online.

Formularele completate pot fi transmise pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pana la data de 23.04.2021.  Informații suplimentare pot fi oferite de doamna Emilia Nicu - Consiliul Judetean Dolj.

Totodata pentru a putea sa valorificam potențialul instituțional materializat prin propunerile dumneavoastra, va rugam sa trimiteti propunerile si la adresa de email a prorectorului de resort : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Contributia dumneavoastra este deosebit de importanta in vederea constituirii portofoliului de propuneri de proiecte, precum si pentru formularea de observatii si comentarii.