Imprimă această pagină
Marți, 20 Aprilie 2021 09:58

Jumătate din lotul României pentru Olimpiada de Informatică din Elveţia va fi din Craiova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jumătate din lotul României pentru Olimpiada Europeană de Informatică pentru fete organizată de Elveţia va fi de la Craiova. Este vorba de două eleve de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” care au obţinut premiul al II-lea şi medalie de aur şi respectiv premiul al III-lea şi medalie de argint la Olimpiada Naţională de Informatică, organizată în acest an de Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. La această competiţie încă 13 elevi de la Colegiul Naţional”Fraţii Buzeşti” din Craiova au obţinut premii şi medalii de argint şi bronz.

S-au calificat după etapa naţională a Olimpiadei de Informatică

Elevele care vor forma jumătate din echipa României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, organizată de Elveţia sunt Alexandra Nicola- clasa a XI-a şi Ruxandra Nanu- clasa a XII-a- de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Cele două fete s-au calificat şi în lotul României pentru seniori, după etapa naţională a Olimpiadei de Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică.


„Anul acesta Olimpiada de Informatică a fost organizată de Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. A fost ceva extraordinar să se organizeze această olimpiadă. Au participat peste 3.700 de elevi de gimnaziu şi liceu. 15 elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova au obţinut premii şi medalii.

După olimpiadă, a avut loc o probă de baraj în urma căreia s-a format lotul pentru juniori cu 20 de elevi şi lotul pentru seniori cu 30 de elevi între care se află şi elevele Ruxandra Nanu- clasa a XII-a – şi Alexandra Nicola – clasa a XI -a de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Odată cu acest rezultat, cele două eleve și-au asigurat și prezența în echipa care va reprezenta România la „European Girls Olympiad in Informatics” (EGOI), care se va desfășura în Elveția”, a precizat profesorul Marius Nicoli, şef catedră de informatică de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Este cel de al 12-lea an consecutiv în care elevii de la „Buzeşti” sunt în lotul naţional

Prin calificarea la seniori, cele două eleve continuă să asigure prezenţa „buzeştenilor” neîntreruptă în lotul naţional din 2019. „Este cel de al doispezecelea an consecutiv în care avem elevi de la Colegiul „Fraţii Buzeşti” în lotul naţional de informatică. Cele două fete de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” vor reprezenta practic jumătate din lotul naţional al României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, din Elveţia. Echipa va fi formată din patru eleve. Vor mai fi încă două eleve din Bucureşti”, a mai precizat şeful catedrei informatică de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi antrenorul celor două fete.


Profesorul Marius Nicoli spune că pentru ” Ruxandra Nanu şi Alexandra Nicola definitorie este ambiţia. Ambele sunt şi pasionate de informatică. Participă încă din gimnaziu la olimpiadele de informatică şi au în portofolii mai multe premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Au obţinut locul I şi cupa la Mathematical Grammar School Cup- secțiunea informatică, organizată la Belgrad, în 2018 şi au obţinut şi medalii de la Turneul de la Schumen. Şi participarea la olimpiada de anul acesta a fost un lucru extraordinar pentru ele. Au trăit cu intensitate momentele competiţiei. Olimpiada a fost online, dar ele şi-au făcut ecusoane pe care le-au scris cu pixul”.

tabel olimpici

Sursa: www.gds.ro