Mereu printre studenti
Joi, 15 Aprilie 2021 09:37

Teatrul Național Timișoara marchează Ziua Mondială a Artei cu spectacolul "Cercurile încrederii"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Naţional din Timişoara (TNTm) marchează Ziua Mondială a Artei cu spectacolul "Cercurile încrederii" de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, care va fi transmis joi, de la ora 19:00, pe canalul propriu Youtube.

"Cercurile încrederii" este un spectacol care defineşte întru totul modul în care teatrul funcţionează ca un catalizator al reţelei emoţionale şi intelectuale care alcătuieşte societatea şi, în realitate, pe fiecare dintre noi, arată un comunicat al TNTm, transmis, joi, AGERPRES.

Spectacolul are la bază textul câştigător al Concursului Naţional de Dramaturgie, un proiect al Teatrului Naţional care, la rândul său, îşi propune să contureze un traseu dramaturgic definibil în realitatea românească şi în coordonatele specifice pe care le oferă comunicarea dramaturg - regizor - actor.

"Cercurile încrederii" este un spectacol despre maturizare - nu doar a personajelor, cinci liceeni dintr-o trupă de teatru şcolar, puşi în faţa unor alegeri pe care nu sunt pregătiţi să le facă -, ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puţin atentă la nevoile noii generaţii.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky şi Victor Manovici. Decorul şi costumele sunt semnate de scenografa Geta Medinski, iar muzica originală îi aparţine lui Gabriel Almaşi.

Spectacolul va fi transmis şi pe site-ul tntimisoara.com.  

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.