Mereu printre studenti
Vineri, 09 Aprilie 2021 05:59

“Săptămâna Universităților”, marca Consiliului Școlar al Elevilor C. N. ”Frații Buzești”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi elevi,

Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință organizarea încă unui proiect excepțional marca Consiliului Școlar al Elevilor C. N. ”Frații Buzești” Craiova. Acum ceva timp, în boardul nostru executiv, s-a născut o idee: un târg de universități făcut de buzeșteni, pentru buzeșteni, numit Săptămâna Universităților. Deși în prezent ne confruntăm cu o situație pandemică dificilă, dorința de a vă îndruma în parcursul vostru ca liceeni nu doar că persistă, dar devine din ce în ce mai acerbă odată cu înfruntarea acestor provocări.

Așadar, în perioada 12-17 aprilie, utilizând mijloacele puse la îndemână de mediul online, vă așteptăm în număr cât mai mare la Săptămâna Universităților, pentru a vă contura o imagine mult mai amplă asupra oportunităților de studii după absolvirea liceului. Vor fi invitați foști buzeșteni, acum studenți la facultăți de renume din diferite colțuri ale lumii, care vă vor vorbi deschis despre universitățile lor, respectiv despre cerințele pe care trebuie să le îndepliniți pentru a fi acceptați în aceste instituții. Totodată, vă vor da sfaturi din propria lor experiență și vă vor răspunde cu drag la orice întrebări sau curiozități despre acest subiect.

Proiectul se va desfășura, după cum am menționat anterior, pe parcursul a șase zile. Mai precis, conform orarului prestabilit, în fiecare zi sunt planificate câte trei-patru prezentări, cu o pauză de 30 de minute între ele. Nu intenționăm să vă plictisim cu prelegeri interminabile, motiv pentru care aceste întâlniri nu vor dura mai mult de 90 de minute, totul având loc într-un ritm relativ alert. Prezentările sunt concepute astfel încât puteți opta pentru participarea la oricare dintre ele, în funcție de interesele pe care le aveți și de timpul de care dispuneți. De asemenea, am reușit să vă aducem studenți din locuri cât mai diverse: de la orașele universitare din țară (București, Cluj, Craiova), până la universități de renume global (UCL, King’s College London, Princeton University, Warwick, Groningen și multe altele), având grijă să acoperim o paletă cât mai mare de domenii, printre care Medicină, Politehincă, Psihologie, PPE (Politics, Philosophy, Economics), Drept sau Design, întrucât ne adresăm tuturor elevilor buzeșteni. Totuși, lista aceasta de universități este neexhaustivă. Puteți găsi mai multe informații de natură organizatorică în formularul de înscriere pe care trebuie să îl completați atunci când vă decideți să participați. Încă îl puteți accesa de pe paginile de Facebook și Instagram ale CȘE C.N ”Frații Buzești”.

Pentru că ne dorim din tot sufletul să aveți experiențe de neuitat în cadrul Săptămânii Universităților și să știm că la finalul acesteia v-am fi ajutat în alegerea viitoarelor voastre universități, membrii Consiliului Școlar al Elevilor și-au îndreptat energia către acest proiect și au muncit foarte mult pentru a se asigura că totul decurge precum a fost planificat. În această acțiune s-au angrenat și voluntari, care ne-au sprijinit cu idei și care au dus mai departe vestea evenimentului. Bineînțeles, nu am uitat și de câțiva domni profesori, care au avut amabilitatea de a ne promova proiectul, înștiințând pentru noi elevii de la clasele la care predau, în legătură cu această inițiativă.

Sperăm că v-am făcut curioși și abia așteptăm să ne vedem luni cu poftă de cunoaștere! Până atunci, dacă sunteți interesați de proiectul nostru, Săptămâna Universităților, nu uitați să completați formularul online de înscriere și să vă pregătiți întrebările pentru studenții noștri care, categoric, aduc mândrie Colegiului Național ”Frații Buzești”.

Luni-12 aprilie

Ora 14:00; Politehnica București, Automatică; Invitați; Andrei Strîmbeanu și Andrei Cîrpici

Ora 16:00; Universitate din Craiova, Informatică; Invitat: Andrei Nascu

Ora 18:00; Princeton USA + University of Cambridge, Neuro Science; Invitat: Dan Mirea

Marți-13 aprilie

Ora 12:30; University College London, Psychology; Invitat: Roberta Ciuvăț

Ora 14:00; Universitatea din Craiova, Litere Română-Franceză; Invitat: Luana Neghea

Ora 15:30; Universitatea din Bucuresti, Științe ale educației și psihologiei; Invitat: Karina Popescu

Ora 17:00; University of Minnesota Twin Cities; Astrofizica si Computer Science; Invitat: Giulia Bulugean

Miercuri-14 aprilie

Ora 12:30; UMF Bucuresti, Medicină; Invitat Olivia Slavulete

Ora 15:30; Heildeberg Germania, Medicină; Invitat: Alexandra Negoescu

Ora 17:00; UMF Cluj, Medicină; Invitat: Diana Dumitru

Joi-15 aprilie

Ora 14:00; The University of Manchester, Politics and International Relations; Invitat: Raluca Ilie

Ora 15:30; King’s College London, Philosophy Politics and Economics; Invitat: Andreea Ciora

Ora 17:00; King’s College London, International Development, Invitat: Mihai Marica

Vineri-16 aprilie

Ora 12:30; Universitatea din Bucuresti, Drept; Invitat: Andreea Goga

Ora 14:00; Warwick University/University of Sheffield, English/German Law; Invitat: Badescu Monica si Eliza Olteanu

Ora 15:30; University of Groningen, Artificial Intelligence; Invitat Cristina Pătrașcu

Sâmbătă-17 aprilie

Ora 12:30; Universitatea de Arta si Design, Design; Invitat: Bernadette Clenciu

Ora 14:00; University of Warwick/Lancaster University, International Management/Business Administration; Invitati: Georgiana Dumitrascu și Sebastian Dobre

Ora 15:30; Breda University of Applied Sciences/Avans University of Applied Sciences, Creative/International Business; Invitati: Eva Onescu si Luiza Cumpanasu

Sursa: www.cvlpress.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.