Mereu printre studenti
Miercuri, 17 Martie 2021 12:41

Zilele Francofoniei 2021

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Departamentul de limbi romanice și clasice al Facultății de Litere, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Lectoratul de franceză al Universității din Craiova vă invită să participați virtual, pe 19 martie 2021, la celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei.

Activitățile organizate în această perioadă de sărbătoare urmăresc să valorifice cunoștințele, talentul, cultura și entuziasmul studenților francofoni de la Universitatea din Craiova si sa pună în evidență valorile, idealurile si dimensiunea internațională a francofoniei.

Vineri, 19 martie, între orele 12 și 15, ne vedem pe Google Meet, studenți, profesori, francofoni și francofili din Universitate, dar și din afara ei, pentru a ne reitera dragostea pentru limba și civilizația franceză și pentru a marca Ziua internațională a francofoniei prin următoarele acțiuni:

v  Lansarea volumului omagial In honorem Sonia Cuciureanu coordonat de Camelia Manolescu, Valentina Rădulescu și Monica Tilea, oferit de foștii colegi și studenți Doamnei profesoare Sonia Cuciureanu, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

v  Prezentarea creațiilor din cadrul concursului „10 mots qui ne manquent pas d’air”

Studenții Universității din Craiova au primit provocarea de a crea un poem, un eseu sau o proză scurtă în care să includă cele 10 cuvinte ale francofoniei din acest an (Aile, Allure. Bulle,  Chambre à air, Décoller, Eolien, Foehn, Fragrance, Insuffler  et Vaporeux) pentru a explora, în mod creativ, sensurile multiple ale acestor termeni legați de aer.

v  Concursul de fotografie „Ma ville francophone”

Organizat în parteneriat cu Centrul de Reușită al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, concursul încurajează studenții să-și observe orașul și să identifice elementele de limbă sau de cultură franceză și să le fotografieze, adăugând o mică legendă sau o notă personală la poză.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.