Mereu printre studenti
Joi, 04 Martie 2021 08:37

Urzicile combat astenia de primăvară

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urzica este atât un aliment delicios care poate fi gătit sub formă de ciorbă, piure, tocăniță. Dar este și o plantă de leac utilizată pentru uz intern și extern.

E bine ca primăvara să culegi urzici şi să le usuci natural. Frunzele, tulpina sau rădăcina plantei de urzică pot fi zdrobite și transformate în pulberi, tincturi, creme, ceaiuri și multe altele. În timp ce oamenii îl folosesc de secole ceaiul de urzică precum medicament pe bază de plante, cercetările moderne susțin, de asemenea, multe dintre beneficiile potențiale pentru sănătate ale acestuia. Combate mătreața, stimulează metabolismul, are efect laxativ, omoară bacteriile și tratează infecțiile, cicatrizează rănile și regenerează țesuturile. Ceaiul de urzică este un leac cu puteri nebănuite.Chiar şi florile și semințele sunt benefic pentru uz extern, cu scop cosmetic.

Urzicile combat alergiile și astenia de primăvară

În sezonul de primăvară persoanele predispuse alergiilor sau asteniei de sezon pot combate aceste probleme cu ajutorul unei cure detoxifiante cu ceai de urzici sau cu un suc mineralizant. Urzicile stimulează astfel organismul să lupte contra schimbărilor bruşte de temperatură și ameliorează crizele de strănut, rinitele alergice, astmul.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.