Mereu printre studenti
Marți, 02 Martie 2021 09:29

Se caută noi soluții pentru a se produce hrană

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermele viitorului ar putea fi complet diferite de ceea ce știm până acum.

Câmpurile imense pline de culturi ar putea fi înlocuite de ferme interioare, verticale. Tehnologia a avansat suficient de mult încât să permită creșterea plantelor în aceste condiții și chiar să ofere o eficiență ridicată.

Această nouă practică a atras investitori din întreaga lume, devenind o metodă pentru viitor. Ar fi fost de mare ajutor în pandemie, când lanțurile de distribuție au fost afectate. Fermele interioare au avantajul că pot fi amplasate oriunde.

Plantele sunt udate cu un sistem automat, care folosește doar 2% din cantitatea care ar fi fost folosită afară, pentru că sistemul oferă plantelor apă, dar și colectează umezeală de la plante.

Specialiștii din întreagă lume, inclusiv membrii Departamentului de Agricultură din Statele Unite cred că fermele interioare cresc gradul de securitate alimentară, extrem de important mai ales în perioade de criză. Sunt o soluție și pentru problemele de mediu. Așa că tot mai multe fonduri sunt orientate către acest tip de afaceri.

În total au fost investite sume în valoare de 394 milioane de dolari în 2020 pentru ferme verticale interioare. Ponderea legumelor și verdețurilor produse în astfel de ferme a fost de 360.000 de tone în 2019, în creștere cu 50% față de anul 2014. Reprezintă încă un procent mic din producția totală care să acopere cererea de legume, însă viitorul pare să meargă în această direcție.

Sursa: www.digi24.ro

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.