Mereu printre studenti
Marți, 16 Februarie 2021 09:36

Expoziţie inedită despre Brâncuşi. Operele sculptorului, refăcute cu ajutorul tehnologiei la Muzeul Ţăranului Român

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Cei care doresc să descopere universul sculptorului, pot .urmări proiectul „Mirrors of Brâncuşi”. Acesta este un proiect finanţat de RO-CULTURA, organizat de Fundaţia Art Production cu sprijinul JTI, şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Expoziţia presupune o interacţiune cu lucrărire marelui artist, recreate cu ajutorul tehnologiei.

„Am gândit expoziţia “Mirrors of Brâncuşi”ca o oglindă pentru public în care să-şi asume cumva şi să privească foarte mult în ei şi în ce măsură se reflectă în ei filozofia lui Brâncuşi”, explică SilvanaDulamă-Popa, curatorul expoziţiei. „E practic o invitaţie a noastră pentru oameni. Ca ei să pătrundă în universul lui Brâncuşi”, adaugă aceasta.

În încăperile în care are log expoziţia, se vor auzi melodii realizate de Zoli Tóth, special pentru această ocazie.

„Am început să lucrez la acest proiect acum un an. Am început cu înregistrarea diferitelor sunete din natură. Brâncuşi era de asemenea foarte fascinat de ceea ce însemna cultura africană. Celebrele sunete de caval pe care de obicei le auzim în Gorj le-am transpus pe un instrument african care se numeşte marimba, un instrument de percuţie. Şi cred că a ieşit ceva foarte interesant din punctul acesta de vedere”, spune muzicianul.

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.