Mereu printre studenti
Marți, 09 Februarie 2021 10:16

Prima zi de şcoală, după trei luni de învăţământ online

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 60% dintre elevii din Dolj au revenit ieri în bănci, după trei-patru luni de şcoală online. În Craiova au animat din nou clasele elevii de la învăţământul primar, dar şi colegii lor din ultimul an de gimnaziu şi ultimul an de liceu. Cei mai vizibili au fost şcolarii care au fost aduşi şi preluaţi de părinţi, care au avut păreri împărţite despre reluarea cursurilor faţă în faţă. De altfel, managerii unităţilor şcolare spun că cei mai mulţi copii au revenit la clase şi că au puţine cereri pentru a continua învăţământul online.

Zonele din jurul unităţilor şcolare au fost, ieri, din nou animate de elevi şi părinţi. Unii au ajuns chiar cu o jumătate de oră înainte de a începe programul.

„A fost veselie mare. Copiii au fost foarte bucuroşi să revină la şcoală. Şi părinţii. Au fost copii care au ajuns la şcoală de la ora 7.30 şi începem programul la 8.00. Veneau de obicei la 8 fără 10 minute. Dacă au ajuns mai devreme este clar s-au bucurat să revină la şcoală”, a spus Alina Mihaela Ciucă, directorul Şcolii gimnaziale „Sfântul Dumitru” din Craiova. Sunt şi elevi care nu au revenit pentru a se reîntâlni cu colegii şi cu profesorii. Unii dinte ei au depus documente medicale justificative pentru a continua învăţământul online.

„Avem într-adevăr şi solicitări pentru ca o parte dintre elevi să continue activitatea în online. Sunt 15 astfel de cereri la învăţământul primar. Este în primul rând un elev de la pregătitoare care are documente justificative. Mama este cadru didactic şi a început la rândul dumneai activitatea şi pentru că nu are cine să îl logheze la internet, pentru el se transmit documente pe whatsapp. Pentru ceilalţi copii se transmite lecţia live din clasă. Sunt în general elevi care au venit din vacanţă din alte ţări şi sunt izolaţi sau sunt puţini răciţi”, a spus Alina Mihalea Ciucă, directorul Şcolii gimnaziale „Sfântul Dumitru” din Craiova.

Şi în centrul Craiovei s-a resimţit din plin că a început şcoala. La orele prânzului traficul a devenit mai aglomerat, pentru că mulţi părinţi au venit să-şi ia copiii de la şcoală cu maşina. La Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova părinţii aşteptau copiii păstrând distanţa. Unii dintre ei nu sunt de acord cu revenirea la învăţământul faţă în faţă.

Fiecare unitate şcolară a stabilit reguli proprii pentru accesul în clase. La Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova dimineaţa intră câte trei clase de elevi la interval de cinci minute.

La nivelul judeţului Dolj sunt 33 de cadre didactice şi 262 de elevi care au solicitat să continue activităţile didactice. La acestea se adaugă aproape 29.000 de elevi care învaţă online pentru că scenariul în care se află localitatea nu le permite să revină în bănci. Sunt însă peste 62.000 de copii din Dolj pentru care activităţile didactice s-au mutat din online în clase.

Sursa : www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.