Mereu printre studenti
Joi, 07 Ianuarie 2021 09:21

Se schimbă vremea

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii anunţă că, începând de joi, va ploua în cea mai mare parte a ţării, cantităţile de precipitaţii urmând să fie mai însemnate în jumătatea de sud.

De vineri se vor semnala lapoviţă şi ninsoare, mai ales în dealurile Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune zăpadă. Va ninge şi la munte, iar vântul va avea intensificări.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea transmisă, pentru intervalul joi, ora 10.00 - sâmbătă, ora 10.00, transmite News.ro.

„În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15...25 l/mp”, arată ANM.

Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-50 km/h.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.