Imprimă această pagină
Joi, 15 Octombrie 2020 08:11

YouTube interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

YouTube, parte a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că va elimina video-urile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, transmite Reuters.

Platforma de video-uri a arătat că va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit unei postări pe blog, YouTube va elimina şi afirmaţiile că vaccinul va omorî oameni sau că va provoca infertilitate, sau că vor fi implantate microcipuri în oamenii care vor fi vaccinaţi.

Un purtător de cuvânt al YouTube a spus că discuţiile generale legate de ”îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă.

YouTube a informat că deja elimină conţinut care contestă existenţa sau transmiterea Covid-19, promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii că solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială.

Teoriile conspiraţiei şi dezinformarea despre vaccinurile pentru noul coronavirus au proliferat pe reţelele de socializare în timpul pandemiei, inclusiv prin intermediul unor personalităţi anti-vaccin de pe YouTube şi prin videoclipuri virale distribuite pe mai multe platforme.

Deşi medicii şi cercetătorii lucrează la diferite tratamente, vaccinurile se află în centrul luptei pe termen lung pentru oprirea noului coronavirus, care a ucis mai mult de un milion de oameni, a infectat peste 38 de milioane şi a paralizat economia globală.

În postarea sa de pe blog, YouTube a spus că de la începutul lunii februarie a eliminat peste 200.000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19.

Andy Pattison, manager de soluţii digitale la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat pentru Reuters că reprezentanţi ai OMS se întâlnesc săptămânal cu echipa de politici de la YouTube pentru a discuta tendinţele de conţinut şi videoclipurile potenţial problematice. Pattison a declarat că OMS a fost încurajată de anunţul YouTube privind măsurile împotriva dezinformărilor legate de vaccinul împotriva coronavirusului.

Sursa: www.news.ro