Mereu printre studenti
Marți, 13 Octombrie 2020 09:27

Experții germani au introdus aerisirea camerei în topul recomandărilor oficiale anti-coronavirus

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aerisirea camerelor se poate dovedi mai eficientă decât decontaminarea suprafețelor în lupta împotriva COVID-19, consideră experții germani. Până acum, această măsură era doar o recomandare, însă de săptămâna trecută face parte oficial dintre regulile sanitare principale pe care Germania le aplică pentru a limita răspândirea COVID-19, scrie Digi24.

Germanii nu se tem de „curent”. Aerisirea regulată a camerelor și sălilor este o practică intrată deja în obiceurile germane. Unii spun chiar că este o obsesie națională.

Obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor. 

Însăși Angela Merkel a explicat că celor trei principale directive oficiale în lupta cu virusul - distanțarea fizică, igiena mâinilor și masca - li se adaugă două noi recomandări: instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice.

Ce înseamnă această aerisire recomandată de Cancelarie? Ea presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

Asta, pentru că, potrivit unor studii, 90% dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2020 09:30

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.