Mereu printre studenti
Marți, 13 Octombrie 2020 09:15

Cod galben de ploi, vânt şi instabilitate atmosferică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au emis un Cod portocaliu de vânt puternic, până marţi seară, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Restul zonelor ţării se află sub avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, vânt şi instabilitate atmosferică.

Codul galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este în vigoare până marţi, la ora 21.00.

"În intervalul menţionat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Temporar vor fi intensificări şi în restul ţării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova de peste 70…85 km/h. În cea mai mare parte a ţării temporar va ploua. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în regiunile sudice, estice şi centrale vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp", arată ANM.

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest şi local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte.

De marţi de la ora 21.00 şi până miercuri, la ora 18.00, va fi în vigoare un alt Cod galben.

"În intervalul menţionat, în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi 90...100 km/h. În Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55...65 km. În cursul nopţii de marţi spre miercuri şi pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munţilor Apuseni şi ale Carpaţilor Orientali se vor mai semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare", mai arată ANM.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.