Mereu printre studenti
Joi, 08 Octombrie 2020 08:21

Google anunţă noi funcţii de securitate

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Utilizatorii Google vor avea la dispoziţie, în viitorul nu foarte îndepărtat, un nou set de facilităţi care vizează intimitatea şi securitatea conturilor.

Prima pe listă este ceea ce Google numeşte alerte de securitate cross-app. În momentul în care algoritmii Google depistează o activitate suspectă, utilizatorul va primi o alertă pe smartphone, care va consta într-un pop-up ce acoperă aproape tot ecranul şi îndeamnă utilizatorul să verifice dacă este vorba de o acţiune proprie sau este necesar să ia măsuri pentru securizarea contului.

 

Noutatea este că alerta va fi afişată în orice aplicaţie Google, indiferent de serviciul unde a fost depistată activitatea suspectă. Spre exemplu, dacă utilizatorul scrie un email în Gmail, acolo va primi alerta, chiar dacă serviciul unde a fost depistată problema este Photos.

 

Acest tip de alerte va fi implementat în cursul săptămânilor viitoare şi va ajunge pe iPhone înaintea Android-ului.

 

Al doilea pe listă este aşa-numitul Guest mode pentru Google Assistant, care poate fi activat prin comanda “Hey Google, turn on Guest mode”.

 

Această opţiune este gândită pentru momentele în care asistentul este folosit de altă persoană decât de posesorul contului înregistrat pe telefon. Activităţile şi comenzile apelate în acest mod nu vor fi salvate în contul Google.

 

Primele device-uri pe care va fi implementată această facilitate sunt difuzoarele inteligente Nest.

 

Tot pentru Google Assistant, Google adaugă o comandă prin care utilizatorul poate accesa rapid secţiunea de intimitate şi securitate a contului. Pentru asta a fost adăugată întrebarea “Is my Google Account secure?”

În fine, Google spune că a actualizat Safety Center, portalul dedicat informării utilizatorilor săi pe teme legate de securitate şi intimitate. Acesta conţine acum mai multe informaţii, despre mai multe produse ale companiei.

Sursa : news.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.