Mereu printre studenti
Luni, 21 Septembrie 2020 06:36

Insula Kefalonia, devastată de uraganul Ianos

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii extrem de puternice, descrisă drept un “uragan mediteranean” (Medicane), care a lovit sâmbătă centrul Greciei, inundând străzi şi locuinţe, conform autorităţilor elene, transmite Reuters.

 

Furtuna denumită “Ianos” a smuls copacii din rădăcini şi a provocat vineri întreruperi ale energiei electrice în insulele Ionice şi în vestul Peloponezului. Apoi a trecut peste zona centrală a Greciei, cele mai afectate fiind regiunile din jurul oraşelor Karditsa şi Farsala.

 

Reţeaua de electricitate a fost puternic afectată şi sunt depuse eforturi pentru reluarea furnizării de energie electrică la Karditsa şi în insulele Ionice.

O româncă aflată în vacanță pe insula Kefalonia a povestit haosul prin care a trecut în timpul furtunii care a lăsat regiunea fără apă și curent timp de 2 zile.

 

„Aşa ceva nu a fost niciodată în această insulă. Furtuni da. Însă la o asemenea magnitudine nu. Era un șuierat continuu al vântului. Geamurile hotelului erau forţate la maxim prin obloanele trase. Ploaia devenise orizontală, A fost oprit curentul şi apă timp de 2 zile şi tot atât am stat în casă. Când am ieşit totul era dezolant”, a spus Georgiana Chiroabă pentru Știrile PRO TV.

 

Cicloanele mediteraneene, aşa cum este Ianos, au fost raportate pentru prima oară în Grecia în 1995 şi au devenit mai frecvente în ultimii ani. O furtună similară a lovit Grecia în 2018. În 2017 inundaţiile aduse de o rupere de nori au dus la moartea a 25 de persoane şi au lăsat alte câteva sute de oameni fără adăpost.

 

Sursa : www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.