Mereu printre studenti
Joi, 06 August 2020 06:58

Explozie la Beirut: Trei zile de doliu naţional în Liban

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O dublă explozie de proporţii, în zona portului din Beirut, a făcut 78 de morţi şi circa 4000 de răniţi, după primele statistici. Suflul deflagraţiilor s-a resimţit la 10 km depărtare. Corpurile victimelor continuă să fie scoase dintre dărâmăturile clădirilor prăbuşite. Premierul Hassan Dias a anunţat că circa 2750 tone de nitrat de amoniu erau stocate de şase ani, fără măsuri de siguranţă, în depozitul portului din Beirut, unde s-a produs deflagraţia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libiană. Premierul Hassan Dias a cerut ţărilor prietene să ajute Libanul.

Deflagraţiile au survenit într-un moment dificil pentru Liban, care este la un pas de colaps financiar. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat pe Twitter că Franţa va trimite la Beirut mai multe tone de materiale sanitare şi un detaşament de securitate civilă. Mai mulţi lideri ai lumii, Vladimir Putin, Boris Johnson, Justin Trudeau şi-au exprimat compasiunea pentru tragedia libaneză.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanţe familiilor lovite de nenorocirea care a avut loc la Beirut.

https d1e00ek4ebabms.cloudfront.net production 93bcdca2 6590 4d7a b5b3 f0cdb14068e1

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.