Imprimă această pagină
Marți, 04 August 2020 07:19

Cele mai frumoase grădini din lume

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai frumoase grădini din lume îți oferă posibilitatea să admiri flori și plante spectaculoase, toate adunate într-un decor natural perfect. Pot fi destinații ideale pentru vacanță, deoarece sunt locuri ce pot fi vizitate de turiști, iar peisajul te va cuceri instant.

Grădinile din natură sunt oaza de liniște și relaxare care te îmbie cu mirosul florilor parfumate și viu colorate.

Mai jos am făcut o listă și-ți spunem care sunt cele mai frumoase grădini din lume. Obiective turistice pentru un sejur de poveste.


Grădinile Château de Versailles

La doar câțiva kilometri distanță de Paris vei găsi celebrele Grădini ale Palatului Versailles, înscrise de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial în anul 1979. Grădinile se întind pe o suprafață mai mare de 800 de hectare, iar de-a lungul timpului au fost modificate și îmbogățite pentru a ajunge la starea impecabilă de acum. Întreg parcul nu este format decât din grădini, ci este un adevărat muzeu cu diferite statui, fântâni și ansambluri sculpturale. Grădinile sunt grupate în patru mari zone, după punctele cardinale.

e6ca0764 47e8 408b 880a dbb606fe7dea chateau jardins eau

Grădinile Kirstenbosch

În Africa de Sud, aproape de Cape Town se regăsește una dintre cele mai frumoase grădini din lume. Cel care a pus pentru prima dată bazele acestei grădini a fost Henry Harold Pearson, un profesor de botanică de la Universitatea din Cambridge. Este considerată un diamant al florei indigene și al vieții sălbatice.
Kirstenbosch View from the Botanical Gardens

Grădinile Kew Gardens

Este una dintre cele mai cunoscute grădini din lume și deține recordul mondial pentru cea mai mare colecție de plante de flori, peste 30.000 de soiuri de plante. Kew Gardens este recunoscută drept una dintre principalele atracții ale Londrei. Încă din anul 1847, Grădinile au propria lor poliție, iar printre atracțiile principale se numără și Treetop walkway, o pasarelă metalică aflată la 18 metri înălțime.
The Royal Botanic Gardens at Kew

Grădinile Brooklyn Botanic

Grădina se întinde pe o suprafață de 21 hectare și este împărțită pe o mulțime de zone tematice, printre care o galerie de artă și un pavilion dedicat plantelor acvatice. În interior se regăsesc peste 200 de specii de cireși din 42 de specii diferite, dar și specii rare de trandafiri și o mulțime de nuferi și plante de apă.
gradinile brooklyn botanic

 

Waterfall Gardens

Una dintre cele mai exuberante grădini din lume din capitala statului Costa Rica, San Jose. Este o grădină spectaculoasă înconjurată de cascade, plante tropicale și animale care trăiesc în jur printre care maimuțe, broaște, colibri și fluturi.

125702 4

Grădinile de Cactuși

Grădina de Cactuși a fost creată de artistul și arhitectul Cesar Manrique și este situată pe insula Lanzarote din arhipelagul Canare. Aici se regăsește o varietate de cactuși, peste 10.000 de exemplare din peste 1.400 de specii diferite.
insula lanzarote guatiza gradina cactusi tropicali at8i

Grădinile Butchart

Una dintre cele mai cunoscute atracții ale Canadei care include o mulțime de specii de trandafiri, specii de flori, arbori și arbuști. Este Patrimoniu Național situat în Brentwood Bay care găzduiește în fiecare an un concurs de trandafiri.
shutterstock 654051277

Ultima modificare Marți, 04 August 2020 07:35