Mereu printre studenti
Luni, 03 August 2020 05:53

A 100-a ediţia a festivalului de muzică, operă şi teatru de la Salzburg a debutat cu numeroase restricţii din cauza pandemiei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A 100-a ediţia a festivalului de muzică, operă şi teatru de la Salzburg (Austria), care a scăpat valului mondial de anulări, şi-a deschis porţile în acest weekend, cu numeroase măsuri de protecţie contra coronavirusului, potrivit AFP, anunță news.ro.

Festivalul a început sâmbătă cu reprezentanţia "Elektra", operă de Richard Strauss, pusă în scenă de polonezul Krzysztof Warlikowski, şi cu piesa "Everyman", jucată în fiecare an de la crearea evenimentului.

Piesa trebuia să se joace în exterior, în piaţa Catedralei din Salzburg, dar furtuna a împiedicat acest lucru. 

Organizatorii au promis să respecte măsurile sanitare strict pentru această versiune a festivalului - 110 spectacole sunt prevăzute în august, faţă de 200 iniţial.

Cele 80.000 de bilete vândute - faţă de 230.000 în alţi ani - sunt personalizate pentru a permite testarea contacţilor în caz de contaminare.

Spectatorii trebuie să poarte mască şi nu există servicii de catering.

Artiştii care nu pot respecta o distanţă de cel puţin un metru faţă de colegi, cum sunt muzicienii din orchestră, trebuie să se supună în mod regulat testelor.

În program figurează în special prima reprezentaţie a unei piese a premiatului cu Nobel Peter Handke şi o altă operă, "Cosi fan tutte" de Mozart, pusă în scenă de germanul Christof Loy.

Austria a fost relativ afectată de pandemie, cu aproape 21.000 de cazuri recenzate oficial şi în jur de 700 de decese. Dar contaminările sunt în creştere, în ultimele săptămâni, de la relaxarea măsurilor.

Mai multe contaminări au fost recent depistate în jurul pitorescului lac Wolfgang, la cel puţin 50 de km de Salzburg. Dar autorităţile asigură că epidemia este sub control în ţara cu aproape 9 milioane de locuitori.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ultima modificare Luni, 03 August 2020 06:01

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.