Mereu printre studenti
Marți, 28 Iulie 2020 06:13

Aeroportul Ghimbav, va deveni operațional la începutul lui 2021

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aeroportul Ghimbav – Brașov este singurul aeroport construit de la zero în cei 30 de ani de când sistemul comunist a fost abolit în România. Lucrarea, care sigur va fi mândria Brașovului, este semnată de compania Construcții SA Sibiu, condusă de Adrian Homan. De reținut, compania al cărui director general este Homan a fost înființată pe 30 mai 1950. Aceasta înseamnă 70 de experiență și tot atâția ani de excelență.

Despre Construcții SA mai trebuie spus că intrat pe zona lucrărilor în aeroporturi de multă vreme. Spre exemplu, în 2007, Adrian Homan a fost implicat în lucrări pentru aeroportul din Malaga.

De atunci, experiența companiei conduse de Adrian Homan a dus la lucrări specializate pe aeroporturi cum ar fi Suceava, Tulcea (care chiar acum face lucrări de extindere girate tot de Construcții SA) și aeroportul NATO de la Fetești.

Bijuteria de la Brașov
Cât despre aeroportul Ghimbav, Adrian Homan a promis că, până la începutul anului viitor, toate accesele spre aeroport, cât și clădirile aferente vor fi gata și vor fi predate beneficiarului la termen. Aeroportul are o pistă și un terminal complet noi, iar pista are cele mai moderne sisteme de preluare a apei și de topire a zăpezii, lucru care face ca pe aeroportul brașovean să poată ateriza, fără probleme, în orice anotimp, aeronave de orice dimensiuni.

Șantierul, pornit pe 1 august 2019, include realizarea următoarelor obiective: clădire energetică, remiză PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum de acces între terminal şi DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri şi porţi, reţele interioare şi platformă antisuflu. Contractul a fost încheiat între Județul Brașov și SC Construcții SA Sibiu pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte”.

Administraţia judeţeană va lansa şi lucrările de balizaj, amenajare a benzii pistei de decolare-aterizare şi sistematizare pe verticală, ceea ce va face ca proiectul Aeroportului Internaţional Braşov să fie în desfăşurare lucrări totalizând peste 250 de milioane de lei, a căror finanţare este asigurată din bugetul Judeţului Braşov pe 2020.
Așadar, de anul viitor, potențialul turistic al Brașovului mai scoate un as din mânecă: un aeroport modern, la standarde de calitate occidentale.

Sursa : www.capital.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.