Mereu printre studenti
Miercuri, 08 Iulie 2020 07:16

Loon lansează primul serviciu comercial de internet din baloane

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Subdivizia Alphabet, Loon, şi-a lansat, în sfârşit, după mai mulţi ani de teste, primul serviciu comercial prin care furnizează internet cu ajutorul baloanelor care zboară la câteva zeci de kilometri înălţime.

Loon a inaugurat în Kenya primul serviciu comercial de internet prin baloane. Împreună cu operatorul Telkom Kenya, subdivizia Alphabet a dat drumul unei flote de 35 de baloane care acoperă cu semnal LTE aproximativ 50.000 kilometri pătraţi.

Baloanele, pe care cei de la Loon evită să le numească aşa, preferând să le spună, generic, vehicule zburătoare, zboară la o înălţime de aproximativ 20 kilometri, analizând în permanenţă condiţiile atmosferice în vreme ce se deplasează folosind curenţii stratosferici.

Fiecare balon, care zboară în jur de 100 de zile înainte de a reveni la sol pentru inspecţie, poate furniza internet direct sau poate juca rolul unui link în cadrul unei reţelei, pentru extinde aria acoperită.

Oficialii companiei spun că baloanele nu au rolul de a înlocui internetul prin satelit sau pe cel furnizat de la sol prin fibră optică ori antenă, ci de a crea un al treilea strat între cele două tipuri de conexiuni.

Este un pas important pentru compania care a început să funcţioneze autonom în 2018 şi care până acum s-a limitat în a testa pe arii mici şi pentru un timp limitat internet prin baloane în zone precum Puerto Rico şi Peru.

Loon spune că deja, prin testele făcute în Kenya înainte de lansarea oficială, a conectat peste 35.000 de utilizatori la internet. Conform datelor oficiale, conexiunile au o viteză de 18.9Mbps pentru download, iar upload-ul ajunge la  4.74Mbps. Latenţa este de 19ms.

Pe de altă parte, presa locală critică deja Loon pentru faptul că a preferat să-şi lanseze serviciul într-o zonă facilă, unde exista deja internet, şi nu într-o regiune în care chiar era nevoie de acest serviciu.

Sursa: www.news.ro

Project Loon in Indonesia.max 1000x1000

Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 07:19

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.