Mereu printre studenti
Marți, 30 Iunie 2020 07:38

Piaţa muncii din Statele Unite e în colaps. Aproape jumătate dintre americani nu mai au un loc de muncă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piaţa muncii din Statele Unite se află într-o situaţie critică. Aproape jumătate dintre americani nu au un loc de muncă în prezent, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească prea curând, din cauza creşterii accelerate a numărului de noi cazuri de COVID-19.

Piaţa muncii din Statele Unite este încă departe de a-şi reveni pe deplin, arată cele mai recente date oficiale. Aproape jumătate dintre americani nu au încă un loc de muncă.
Rata de ocupare a forţei de muncă a scăzut la 52,8% în luna mai a acestui an. Un calcul simplu ne arată că 47,2% dintre americani nu au un loc de muncă, arată datele Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

Pandemia de COVID-19 a dus la oprirea majorităţii afacerilor, iar asta a lovit puternic piaţa muncii, iar ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la maximul atins în luna ianuarie, de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de vârful de 64,7% atins în anul 2000.
Ar trebui create 30 de milioane de noi locuri de muncă în Statele Unite
Raportul din Statele Unite arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în calcul şi adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze, potrivit CNBC.

“Pentru a readuce rata ocupării forţei de muncă la locul în care a fost la apogeu în 2000, trebuie să creăm 30 de milioane de locuri de muncă”, consideră Torsten Slok, economistul-principal al Deutsche Bank.
Rata şomajului este prognozată să scadă în Statele Unite la 12,4% în această lună de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.
Mai multe state, printre care şi Texas sau Florida, şi-au suspendat planurile pentru redeschiderea afacerilor din cauza unui număr record de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă. Numărul de cazuri zilnice la nivelul SUA a crescut cu 42% în ultima săptămână, ajungând la o medie de 38.200 de cazuri duminică, potrivit datelor de la Johns Hopkins University.

Sursa: www.capital.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.