Mereu printre studenti
Luni, 22 Iunie 2020 08:17

Cum îți este afectată sănătatea dacă porți șlapi pe timpul verii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Temperaturile ridicate de afară te îndeamnă să te opreşti la cea mai lejeră încălţăminte pe care o ai garderobă? Ei bine, ai grijă ce alegi, în funcţie de activitate. Dacă te-ai hotărât să ieşi la o plimbare, şlapii nu sunt cea mai bună opţiune.

Alege cu atenţie încălţămintea pentru plimbare, deoarece de acest lucru depinde nu doar starea ta de bine, dar şi starea ta de sănătate. Este adevărat că şlapii par a fi cei mai potriviţi pentru o vară călduroasă, dar gleznele, genunchii şi spatele tău vor avea de suferit dacă îi porţi frecvent.

Cauzează dureri de picioare

Papucii şi şlapii pe cât par de comozi, pe atât sunt de periculoşi. Renunţă să-i porţi mai ales pe cei din plastic. Deoarece sunt plaţi nu oferă suport pentru curburile picioarelor, iar acest lucru poate determina afecţiunea numită fasceita plantară, potrivit clickpentrufemei.ro. O poţi recunoaşte după câteva simtome: durere în talpă, în special în zona călcâiului; durere care se accentuează la urcatul scărilor sau după statul mai îndelungat în picioare.

Nu-ţi oferă stabilitate

Şlapii nu oferă stabilitate, iar piciorul este forţat să se încordeze ca să-şi menţină echilibrul. Dacă porţi şlapi din cauciuc sau din plastic, piciorul transpiră şi poţi aluneca. Din acest motiv te poţi alege cu entorse de gleznă sau cu alte probleme asociate căzăturilor. Dacă nu vrei să renunţi de tot la ei, alege-i pe cei ortopedici din piele sau din alte materiale naturale, prevăzuţi cu arc plantar şi cu adâncitură în dreptul călcâielor. Persoanele care au probleme cu circulaţia, picior diabetic sau cu alte probleme ale picioarelor nu ar trebui să poarte papuci plaţi.

Îţi pot provoca răni între degete

Şlapii care au doar două barete subţiri care intră între degetele de la picioare îţi pot afecta această zonă sensibilă. Cureluşa se va freca de pielea dintre degetele de la picioare, mai ales dacă mergi mult, şi există riscul să te trezeşti cu nişte răni sau bătături de toată frumuseţea!

Îţi pot modifica mersul

Fiind încordată să nu scapi papucii din picioare, ţi se va modifica mersul. Unele persoane merg parcă sprijinindu-se în călcâi, altele ajung să-şi târşâie picioarele, altele strâng toate degetele. Medicii ortopezi spun că oamenii care poartă papuci flip flop fac paşi mult mai mici şi nu mai ţin călcâiele în poziţie verticală corectă în timpul mersului. În timp, poate fi afectată coloana vertebrală, gleznele sau genunchii.

Sursa: www.exquis.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.