Mereu printre studenti
Luni, 01 Iunie 2020 05:22

De astăzi se deschid terasele şi plajele

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi începe a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul. Tot de astăzi românii mai pot să facă alte activităţi:

se deschid terasele şi plajele,
se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori,
programele de pregătire fizică a sportivilor,
este permisă desfăşurarea spectacolelor şi a concertelor, în aer liber, dar şi a evenimentelor de tipul drive-in.
pot fi împrumutate din nou cărți de la bibliotecă. La returnare însă, cărțile vor intra într-un fel „carantină” timp de 10 zile. Abia după acest interval de timp, vor putea fi împrumutate din nou.
De asemenea, sălile de lectură mici vor rămâne închise.
Lansările de carte sunt însă interzise.
În muzee, vizitele nu vor putea dura mai mult de 2 ore și exceptând familiile, vizitatorii vor sta la cel puțin 2 metri unii de cei ceilalți.
De asemenea, în funcție de dimensiunea expozițiilor, conducerea muzeelor trebuie să calculeze un număr maxim de vizitatori care se pot afla simultan în incintă. Fiind vorba de un spațiu închis, vizitatorii și personalul trebuie să poarte măști.
Reguli stricte

Intrarea la terase se va face cu rezervare, pe baza unui ”triaj observaţional”, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis.

La plajă se va descuraja aglomeraţia şi se vor stabili trasee diferite pentru intrarea şi ieşirea de pe plajă. Vizita la muzeu trebuie limitată la 2 ore şi se face cu purtarea măştii de protecţie. Sunt interzise lansările de carte, iar evenimentele în aer liber se limitează la 500 de persoane. Sportivii vor fi supuşi triajului epidemiologic şi fiecare va avea propria sticlă de apă şi propriul echipament de protecţie.
Sursa : www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.