Mereu printre studenti
Marți, 05 Mai 2020 08:59

Câini antrenaţi în Franţa pentru a depista pacienţii cu Covid-19

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Franţa, câțiva câini sunt antrenați pentru a depista pacienții atinși de Covid-19. Primele rezultate sunt promițătoare, iar veterinarii sunt optimiști. Așa că, în cel mai scurt timp, este posibil să ne întâlnim cu astfel de exemplare canine în gări, aeroporturi sau pe vasele de croazieră.

Oslo este un câine excepțional care detectează cu precizie explozivi. Acum are o nouă misiune pentru care se antrenează de câteva ori pe zi: aceea de a depista pacienții pozitivi la testele Covid-19. Primele rezultate sunt mai mult decât încurajatoare, potrivit agerpres.ro.

 Bolile virale au un anumit miros care poate fi memorat de câini antrenați

Profesorul Dominique Grandjean de la Școala Națională Veterinară Alfort, şeful serviciului veterinar de la Brigada de Pompieri din Paris, coordonează acest experiment. El spune că bolile virale au un anumit miros care poate fi memorat de câini antrenați special pentru astfel de misiuni. 

Câinii, folosiți în medicină pentru depistarea unor boli

Profesorul Grandjean este optimist după primele rezultate, chiar dacă testele sunt deocamdată în faza experimentală. Câinii sunt folosiți în medicină pentru depistarea unor boli cum sunt diabetul, unele cancere, paludismul sau boala Parkinson, cu o rată de succes de 98%.

 Sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.