Mereu printre studenti
Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 07:37

România, calificată la Eurohandbal 2020

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Europeană de Handbal a luat astăzi mai multe măsuri importante privind competiţiile pe care le organizează. Astfel, EHF a anulat calificările pentru Campionatul European 2020 de handbal feminin, iar asta înseamnă că România este calificată direct la turneul final, pe baza clasamentului EURO 2018. Alături de tricolore, mai participă: Franța, Rusia, Olanda, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croația. Norvegia și Danemarca sunt calificate ca gazde. Tragerea la sorți a EHF EURO 2020 la feminin va avea loc pe 18 iunie, la Viena.

Măsurile nu sunt la fel de avantajoase pentru naţionala masculină a României, care nu va mai ajunge la Mondialul din 2021. EHF a anulat barajele de calificare pentru acest turneu final. România ar fi jucat cu Bosnia, urmând, în cazul unei calificări, să întâlnească Ungaria.

Deciziile EHF de azi au curmat şi parcursul în Champions League al echipei masculine Dinamo, care este eliminată din competiţie, deşi trebuia să dispute dubla din optimi cu PSG. EHF a anulat optimile şi sferturile, trecându-se direct la Final Four, care va avea loc în 28 și 29 decembrie la Köln. Pe baza clasamentului grupelor, calificate sunt: Barcelona, PSG, THW Kiel şi Veszprém.

Sursa : www.cvlpress.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.