Mereu printre studenti
Miercuri, 18 Martie 2020 11:12

”Calitatea unei cărţi depinde de cititor.”- Emilio Praga

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada aceasta în care sănătatea noastră este amenințată, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să stăm în casă, reducând riscul de a ne contamina. 

Vă recomandăm câteva cărți care vă vor inspira și vă vor arăta că există lumină chiar și în cele mai întunecate locuri, dacă știi unde să le cauți!

”Există o carte pentru fiecare moment de cumpănă în existenţa fiecăruia dintre noi. Nefericit cel care nu găseşte cartea potrivită la momentul potrivit. Adrian Pintea”

Cititul online folosind calculatorul sau orice alt dispozitiv electronic prezintă anumite avantaje. În primul rând există numeroase website-uri pe Internet care oferă biblioteci întregi de cărţi pe care le poţi citi sau descărca gratuit. Vei putea astfel economisi atât bani, cât şi timpul pe care l-ai fi petrecut prin librării sau biblioteci în căutarea cărţii dorite. Mai mult, dacă eşti un pasionat de cărţi, vei putea să colecţionezi mii de volume fără să ocupi nici măcar un raft din bibliotecă. Vei putea să le ţii pe toate la un loc, să le ordonezi şi să le accesezi oricând foarte uşor.

1. Puterea magică a gândului – David Joseph S. 

2.Fără limite – J.D. Robb

3.Bucuria de a Trăi – Émile Zola 

 

Îți recomandăm și câteva site-uri unde poți lectura în liniște : 

1. Clublectura.ro - cărţi de citit în română şi în engleză

Accesibil din browser-ul web, portalul clublectură.ro pune la dispoziţie o colecţie impresionantă de cărţi online grupate pe categorii. Putem citi cărţi romantice, thriller, aventură, enciclopedii şi dicţionare, cărţi de gastronomie, cărţi de medicină, psihologie şi alte cărţi online în română sau engleză. Colecţia include şi cărţi online traduse în română ale celor mai cunoscuţi autori din literatura clasica si moderna: Karl May, Jules Verne, Alexandre Dumas, Feodor Dostoievski, Lev Tolstoi, Paulo Coelho.

2.Bestseller.md - cărţi în format ePub, PDF sau Mobi

Magazinul online din Republica Moldova include o colecţie foarte mare de titluri gratuite, mai precis 426 de titluri, printre care multe capodopere ale literaturii universale. Exemple sunt: „Procesul” lui Kafka, „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas, „Marele Gatsby” de Scott Fitzgerald sau „Idiotul” de Dostoievski. Cărţile sunt originale şi includ grafică digitală.

3.Dacă eşti pasionat de istorie şi călătorii‭, află cum s-a fabricat SUA,‭ ‬cum au căzut diverse monarhii,‭ ‬cine pe cine s-a supărat în Balcani prin‭ ‬1912-1913‭ ‬plus alte‭ ‬500‭ ‬de subiecte pe historion.net.‭ ‬Ca să ai acces la toate intră la Navigation-Glossary în meniul din stânga.‭ ‬Iar dacă te pasionează poveştile despre locuri exotice‭ - ‬altele decât Mamaia sau Strehaia,‭ ‬vezi explorion.net.‭ ‬Ambele situri au textele în engleză.

4.DozaZilnica.ro

Lasă conexiunea la net să respire că de-aici nu tare ai ce downloada.‭ ‬În schimb,‭ ‬te poţi familiariza cu noile apariţii editoriale.‭ ‬În plus,‭ ‬primeşti‭ "‬doza zilnică‭" ‬de cultură în forma unor fragmente din romane contemporane.‭

                                                                                                    Lectură plăcută!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.