Mereu printre studenti
Luni, 03 Februarie 2020 07:42

Coronavirusul lovește în sport: s-au amânat Campionatele Mondiale de Atletism de Sală, de la Nanjing!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andreea Panțuroiu și Rareș Toader fac parte dintre atleții români care își puneau mari speranțe în Campionatele Mondiale de Sală de la Nanjing. Aruncătorul de greutate Rareș Toader îsi propusese să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în vreme ce triplusaltista Andreea Panțuroiu se aștepta chiar la o medalie la competiția din China.

„Pentru mine e trist, aveam în plan și o medalie. Având în vedere că sunt și alte țări foarte puternice, ar fi putut să facă repede o schimbare și să se organizeze în altă parte”, spune Andreea Panțuroiu, campioana europeană de tineret la triplusalt.

„M-am demoralizat puțin, dar este normal ce au făcut și e bine că nu l-au mutat, nu ar fi fost corect pentru atleții chinezi să nu fie invitați la Campionatul Mondial”, declară și Rareș Toader, campionul național de tineret la aruncarea greutății.


Cum calendarul internațional presupune multe deplasări în străinătate, atleții români vor ieși destul de mul pe afară. Însă isteria provocată de coronavirus nu îi face să dea înapoi.

„Pe mine nu mă sperie nimic pentru că am o imunitate foarte bună. În 2016 a fost virusul Zika în perioada Jocurilor Olimpice de la Rio și nu am avut nicio problemă”, mărturisește Andreea Panțuroiu, campioana europeană de la triplusalt.

Președintele Federației Române de Atletism consideră că decizia de a amâna competiția din China este corectă. „Un Campionat Mondial nu se poate organiza de azi pe mâine, chiar dacă sunt multe baze sportive în lume. Decizia de a se amâna este cea mai bună”, este de părere Florin Florea, președintele FR Atletism.

Sursa: www.exquis.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.