Mereu printre studenti
Luni, 27 Ianuarie 2020 10:15

Epidemia de coronavirus

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China, potrivit Reuters.

Numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în oraşul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China. Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei. Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia şi a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical.


CNN: Medicamente pentru HIV şi SIDA sunt folosite pentru tratarea coronavirusului în Wuhan
Medicamente folosite în special pentru tratarea virusului HIV şi SIDA sunt utilizate de autorităţile chineze pentru tratarea pacienţilor din Wuhan care au fost infectaţi cu coronavirus, a anunţat Comisia pentru Sănătate din Wuhan într-un comunicat, relatează CNN.

Trei spitale desemnate folosesc medicamentele Lopinavir şi Ritonavir pentru tratamentul pacienţilor care face parte dintr-un program de testare intitulat ”Programul pentru Diagnosticarea Pneumoniei şi Tratament pentru Noua Infecţie cu Coronavirus (Trial Edition).

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA a declarat pentru CNN că în prezent nu există un medicament care să-şi dovedească eficienţa în tratarea acestui virus.

Institutul Naţional pentru Sănătate din SUA lucrează la un vaccin împotriva noului virus, dar va dura câteva luni până când va începe prima fază a testelor clinice şi mai mult de un an până când un vaccin va putea fi disponibil, a precizat Fauci.

O echipă de oameni de ştiinţă din Texas, New York şi China lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui vaccin, potrivit medicului Peter Hotez, un cercetător din cadrul Şcolii de Medicină Baylor din Houston.

Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia şi a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

O asistentă care lucrează în Spitalul Central din Wuhan a declarat pentru CNN că cel puţin zece angajaţi ai spitalului au fost infectaţi cu coronavirus.

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite
Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite, fiind al treilea caz confirmat în SUA duminică, au informat oficiali din domeniul sănătăţii, relatează ABC News.

Cel mai recent caz a fost anunţat din Arizona. Celelalte două cazuri anunţate duminică se află în California. Ambii pacienţi au fost descrişi ca fiind turişti care se întorc din Wuhan, China, considerat punctul zero al declanşării infecţiei cu noul coronavirus.

Oficialii au adăugat că deocamdată nu există o ameninţare pentru publicul larg.

Australia confirmă al cincilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus
Australia a confirmat luni al cincilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus, oficialii din domeniul sănătăţii anunţând că este vorba despre o femeie de 21 de ani care a călătorit de la Wuhan la Sidney înaintea interdicţiilor de călătorie impuse de China, potrivit Reuters.

Femeia a călătorit cu un zbor direct şi a dezvoltat simptomele în termen de 24 de ore, prezentându-se la o unitate de urgenţă, a declarat şeful direcţiei de sănătate din New South Wales, Kerry Chant. ”Pacienta a fost imediat izolată”, a afirmat Chant.

Primele patru cazuri de infectare cu virusul gripal din Australia s-au înregistrat sâmbătă, unul în Melbourne şi trei în Sydney, autorităţile anunţând că se aşteaptă la mai multe îmbolnăviri datorită volumului mare de călători dintre Australia şi China.

Cetăţenii francezi, evacuaţi din Wuhan cu un avion
Cetăţenii francezi urmează să fie evacuaţi din regiunea Wuhan din China cu un avion, a informat duminică ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, relatează Reuters.

"Cetăţenii francezi se vor întoarce cu avionul direct în Franţa, cu acordul autorităţilor chineze. Acest lucru va avea loc la mijlocul săptămânii", a declarat Buzyn.

Persoanele care se vor întoarce vor trebui să petreacă 14 zile în carantină într-o clinică specială pentru a preveni răspândirea virusului în Franţa, a adăugat oficialul francez.

Aceasta a mai informat că din aproximativ 800 de cetăţeni francezi care locuiesc în Wuhan, Franţa se aşteaptă să repatrieze câteva sute.

"Câţiva oameni vor să se întoarcă, dar nu vor să fie într-o zonă de carantină pentru 14 zile, însă vor trebui să ia în considerare această condiţie", a mai declarat Buzyn.

Sursa: www.mediafax.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.