Mereu printre studenti
Super User

Super User

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În urma contorizării voturilor primite pentru cele 30 de logo-uri, înscrise în concurs, sunt 3 propuneri câștigătoare.

Logo-ul transmit de Asociația Studenților Facultații de Științe Sociale a întrunit un număr de 714 like-uri.

 Logo-ul transmit de Organizația Studenților din Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică 356 like-uri.

Logo-ul transmit de Asociația Studenților din Facultatea de Litere 294 like-uri.

Felicitări câstigătorilor și mult succes în continuareVineri, 01 Februarie 2019 11:26

CRAIF LOGO Contest

C.R.A.I.F. lansează prima provocare – C.R.A.I.F. LOGO CONTEST.
Vă așteptăm, să concepem și/sau să alegem, împreună, logo-ul primului Centru de Resurse și Asistență în Învățare și Formare, destinat studenților Universității din Craiova!
Vino, alături de noi și alege unul dintre logo-urile, intrate în competiție, sau te așteptăm cu propunerea ta, care poate fi chiar ea cea câștigătoare!
Pentru cei cu inițiativă și inspirație, C.R.A.I.F. oferă premii pentru primele 3 propuneri originale (care întrunesc cele mai multe aprecieri/like-uri), intrate, în competiție, alături de cele deja propuse de noi.
Așteptăm propunerile voastre, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Perioada de desfășurare C.R.A.I.F. LOGO CONTEST:
01 – 12.02.2019 – primirea propunerilor
01 – 15.02.2019 – perioadă de vot/like
Aprecierile se vor contoriza în voturi sub formă de like pentru fiecare logo, postat pe pagina de C.R.A.I.F, în perioada 01 – 15.02.2019.
Logo-ul care întrunește cel mai mare număr de like-uri, va fi declarat câștigător și stabilit, automat, ca oficial al C.R.A.I.F.
Cuvinte cheie: C.R.A.I.F. – formare; îndrumare; dezvoltare personală; consiliere.

Proiectul CRAIF (Centru de Resurse și Asistență în Învățare și Formare) al Universității din Craiova, își propune să inițieze și să dezvolte programe remediale, activități de îndrumare și sprijin, coaching și dezvoltare personală, precum și activități de consiliere profesională și orientare în carieră, urmărind, astfel, creșterea gradului de implicare efectivă și activă în rândul studenților participanți, în ceea ce privește parcursul lor educativ. 
În cadrul acestui centru se va urmări includerea de metode alternative informale de studiu și învățare, pliate pe nevoile și cerințele individuale ale studenților, menite să aducă un aport major privind îmbunătățirea performanței academice, dezvoltarea de competențe profesionale și transversale, precum și acomodarea/integrarea la mediul academic, în vederea creșterii ratei de promovabilitate, și, implicit, scăderii ratei de abandon universitar. Principalul scop al înființării și organizării CRAIF îl reprezintă îmbunătățirea performanțelor universitare ale studenților din anul I, studii universitare de licență (buget+taxă), aflați în situații de risc, prin facilitarea accesului la informație, precum și la resursele și instrumentele selectate, în funcție de propriile nevoi și propriul ritm de învățare, dezvoltare și formare, necesar implicării lor, individuale sau colective, în activitățile pe care intenționează să le desfășoare, și, pe termen lung, în dezvoltarea carierei și potențarea rolului lor în societate. În organizarea și implementarea activităților propuse, proiectul CRAIF va implica personal specializat care va susține activități remediale, consilieri CCOC, care vor organiza și susține activități de coaching și consiliere profesională și orientare în carieră. Un aport semnificativ, privind implicarea în activitățile de organizare și de coordonare, îl va avea Convenția Organizațiilor Studențești (COS), prin reprezentanții acesteia cu rezultate remarcabile, proveniți de la toate cele 12 facultăți componente ale Universității din Craiova.

Prima rundă de discuții între inițiatorii proiectului și autoritățile locale s-a consumat. Scopul comun: transport gratuit pentru elevi.

Consiliul Județean al Elevilor a început din decembrie să strângă semnături pentru transport gratuit pentru elevi în Craiova. Pasul imediat următor: discuții cu autoritățile locale pentru a pune în aplicare proiectul. Întâlnirea dintre reprezentanții Consiliului și conducătorii orașului Mihail Genoiu, Sorin Manda și Stelian Bărăgan a avut loc astăzi. Și avem informații că s-a bătut palma la final. Iar transportul va fi gratuit pentru elevi imediat ce se va aproba bugetul pe anul 2019.

Transport gratuit pentru elevi, imediat ce se voteaza bugetul pe 2019

„După săptămâni la rând dedicate procesului de organizare și desfășurare a demersului, acesta capătă fond. În lumina evenimentelor recente însă, ținem să facem o serie de precizări: inițiativa și campania aferentă intitulată „Vrem gratuitate, nu transport în RATe!” aparțin exclusiv Consiliului Județean al Elevilor Dolj. Ne poziționăm ferm ca fiind independenți de grupările din sfera politicului și refuzăm asocierea cu acestea, acțiunile noastre având caracter nepartizan. Ideea și eforturile depuse în scopul materializării sale au izvorât strict din necesitatea celor pe care îi reprezentăm: elevii, viitorul societății, asupra cărora ar trebui să se concentreze realmente atenția comunității locale. Solicităm public ca desfășurarea și rezultatul campaniei să nu fie eclipsate de mișcări politice de natură să atragă capital de imagine și insistăm asupra tratării corespunzătoare a nevoilor stringente ale elevilor”, a spus Andra Ion, președinta Elevilor, potrivit RealitateadeCraiova.net.

După discuții, viceprimarul Stelian Bărăgan a scris: „Pași concreți în vederea realizării proiectului propus de către Consiliul Județean al Elevilor. Urmează să finalizăm procedurile prin care elevii să beneficieze de gratuitate la mijloacele de transport în comun. Administrația locală din Craiova realizează demersuri în vederea implementării proiectului, spre deosebire de alții care doar își asumă acest proiect, fără a contribui cu ceva la realizarea acestuia”.

Sursa.www.radiooltenia.ro

 

 

"Universitatea din Craiova deschide, marţi, Centrul de resurse şi asistenţă în învăţare şi formare (CRAIF), proiect destinat studenţilor de anul I aflaţi în situaţii de risc.

Potrivit unui comunicat al Universităţii din Craiova, beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 1.050 de studenţi, câte 350 pentru fiecare an de derulare a proiectului, de la toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova."

Citeste tot articolul aici .

 

 

Sursa : https://www.agerpres.ro

Fii inteligent, nu fi violent”, le vor spune poliţiştii elevilor doljeni în următoarea perioadă. Sub acest slogan, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj desfăşoară o campanie de prevenire a violenţei în şcoli.

Scopul campaniei este informarea elevilor cu privire la factorii generatori, formele de manifestare şi consecinţele violenţei în unităţile de învăţământ, au arătat reprezentanţii IPJ Dolj, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Am considerat că este potrivit acest titlu pentru că, aşa cum ştim, comportamentul civilizat este o dovadă de inteligenţă. Încercăm astfel să îi motivăm pe cei mici, să-i facem să înţeleagă că a fi violent, înseamnă că nu eşti inteligent. Este foarte important ca părinţii să fie alături de noi în demersul acesta de prevenire a faptelor violente, de cele mai multe ori cauza care generează violenţă pleacă din familie, şi dorim foarte mult să-i angrenăşi pe dânşii în activităţile acestea, astfel încât să avem rezultatul scontat”, a precizat comisar şef Stanca Giucă – Compartimentul de Analizăşi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj.

Aceasta a mai precizat că elevii vor fi provocaţi la dialog pentru a se asigura că au receptat mesajul.

Tot în cadrul conferinţei de presă, comisar șef de poliție dr. Constantin Nicolescu a precizat că, în ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor comise în şcoli.

De cinci – şase ani infracţionalitatea în şcoli este pe un trend descendent, deci de la un an la altul nu am avut evenimente deosebite. Acest lucru se datorează, pe de o parte, colegilor poliţişti din compartimentul de proximitate care desfăşoară activităţi sub directa coordonare a colegilor de la compartimentul de prevenire, dar, în mod deosebit, profesorilor, cadrelor didactice care au înţeles să avem o comunicare foarte bună, sădesfăşurăm activităţi împreună, astfel încât să creăm un sentiment de siguranţă atât elevilor, părinţilor, dar şi cadrelor didactice”, a declarat şeful IPJ Dolj.

Foarte importantă pentru noi este prevenirea diverselor evenimente pentru că este extrem de important sănu se ajungă la anumite situaţii. Se vor încheia şi în acest an şcolar o serie de parteneriate între InspectoratulŞcolar şi Inspectoratul de Poliţie. La prima întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ pentru acest anşcolar i-am invitat ca toate unităţile să încheie un astfel de parteneriat între noi şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie”, a afirmat Monica Sunăşefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Acțiunile din cadrul campaniei „Fii inteligent, nu fi violent!” se vor desfășura în toate unităţile de învăţământ din Dolj, în perioada septembrie-decembrie 2017, inițiatori fiind Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Sursa. www.jurnalulolteniei.ro

Universitatea din Craiova organizează vineri, 12 mai 2017, începând cu orele 18:00 „Noaptea albă a experimentului ştiinţific”. Manifestarea se adresează tuturor celor care, indiferent de categoria de vârstă, doresc să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare, să o explice și să se bucure de farmecul ei. Evenimentul face parte din calendarul manifestărilor aniversare organizate în anul 2017 sub egida 70 de ani de învățământ academic – tradiție, performanță, viziune.

Prin experimente distractive și prezentări interactive care vor reuni inspirația și creativitatea cu rigoarea științei, organizatorii își propun să apropie publicul de știință și de cercetare, să demonstreze că știința poate fi spectaculoasă și atractivă: analize microscopice, autonomous Car, Scanare 3D cu ajutorul Artec™ Eva 3D Scanner, modul experimental care permite producerea hidrogenului din apă cu ajutorul unui electrolizor alimentat de la un panou fotovoltaic, experiemente lingvistice şi comunicaţionale, experiment studenţesc concepere, realizarea şi integrare monopost în competiţii, sistem electromecanic de reabilitare a mobilităţii membrului superior, cercetarea substituţiei osoase cu materiale biocompozite fabricate prin tehnici specifice metalurgiei pulberilor,laseri, difracţii pe diverse tipuri de aperturi, interferenţă, reflexii, refracţii şi dispersii pe diverse medii transparente şi multe altele.

Domnul Rector al Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț SPÎNU, va oficia deschiderea evenimentului, în Sala Albastră din clădirea centrală a Universității din Craiova. În aceeași locație va urma expunerea „Cucerirea spațiului cosmic” a domnului prof. univ.dr. Dumitru VULCANOV (Universitatea de Vest din Timișoara). Experimentele vor fi prezentate publicului în holul central al clădirii.

În paralel, Facultatea de Științe derulează ciclul de manifestări „Zilele fizicii la Universitatea din Craiova”, ciclu care va continua sâmbătă, 13 mai 2017. Cu începere de la ora 10.30  se vor desfășura în Sala Albastră trei ceremonii speciale:

-          acordarea titlului DOCTOR HONORIS CAUSA domnului cercetător dr. Mihai Vișinescu de la IFIN București

-          festivitatea de premiere a câștigătorilor de la concursului de fizică adresat elevilor și studenților, „Liviu Tătar”

-          festivitatea de premiere a câștigătorilor de la concursului de fizică adresat elevilor, PROFIZ.

Reprezentanța Comisiei Europene în România are plăcerea de a invita studenții la dialogul cu cetățenii al domnului Jean-Claude JUNCKER, președintele Comisiei Europene. Evenimentul va avea loc în data de 11 mai 2017, între orele 16:30 – 18:00, la Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium, intrarea din strada Știrbei Vodă), București. Pe parcursul evenimentului, se vor discuta teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și a României, accentul fiind pus pe Cartea albă privind viitorul Europei și marcarea celor 10 ani de la aderarea României la UE. Accesând adresa de mai jos, vă puteți înscrie la eveniment: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/bucarest3 Invitație Dialog cu cetățenii - Dl Jean-Claude JUNCKER, Președintele Comisiei Europene. Accesul se va face în limita locurilor disponibile.
Miercuri, 03 Mai 2017 07:17

Zilele Porțílor Deschise – 2017

Universitatea din Craiova (UCV) își deschide porțile pentru viitorii studenți. În perioada 4-5 mai 2017, cele 12 facultăți din structura UCV vor prezenta oferta educațională pentru anul universitar 2017 – 2018. Evenimentul Zilele Porțílor Deschise – 2017 se va desfășura în Holul Central (str. A.I.Cuza, nr. 13), iar deschiderea oficială va avea loc joi, 4 mai 2017, ora 10. 00. În cele două zile, viitorilor studenți le vor fi prezentate domeniile şi specializările, cifra de şcolarizare, criteriile de admitere, dar și perspectivele profesionale. Candidaţii vor primi tot sprijinul pentru alegerea rutei profesionale individuale în contextul sistemului de credite transferabile şi al curriculumului universitar, precum şi în ceea ce priveşte admiterea. Aceasta este cea de-a XV-a ediție a Zilelor Porțílor Deschise la Universitatea din Craiova.

26 APRILIE 2017, CRAIOVA

Cei mai buni cercetători ai Universității din Craiova, premiați la Gala excelenței în cercetare

            Universitatea din Craiova organizează miercuri, 26 aprilie 2017, ora 17:00, la Aula „Alexandru Buia” (clădirea Facultății de Agronomie, str. Libertății, nr. 19, Craiova), Gala excelenței în cercetare, ediţia a II-a 2017.

Vor fi premiaţi cercetătorii care au publicat articole în reviste cotate ISI,  monografii în edituri internaționale de prestigiu și au obținut brevete pentru idei și produse inovative în perioada 2015-2016. Toți vor fi recompensați cu granturi interne de cercetare care să susțină activitatea viitoare. Premiile au valori cuprinse între 500 lei și 5.000 lei.

Peste 6.000.000 lei, în anul 2016 pentru cercetare la UCV

        Cadrele didactice s-au implicat activ în activitatea de cercetare în această perioadă și au obținut granturi importante în competiții naționale și internaționale. Nouă proiecte noi au fost câștigate în competiții, la care se adaugă cele 47 de proiecte în derulare în anul 2015. În anul 2016, au fost câștigate 15 proiecte noi în competiții naționale și internaționale, la care se adaugă alte 44 de proiecte în derulare. Volumul total al finanțării atrase prin contracte de cercetare se ridică la 6.302.714 lei în anul 2015, respectiv 6.306.921 lei în anul 2016.

        Recunoașterea activității de cercetare științifică desfășurată de cercetătorii Universității din Craiova este reflectată și prin premiile acordate de organizații de prestigiu din țară și străinătate. Aceştia au fost recompensaţi cu 21 premii în anul 2015 şi 19 în anul 2016.

        Prin organizarea acestui eveniment, conducerea UCV îşi propune recompensarea rezultatelor semnificative obţinute în cercetare, precum şi creșterea vizibilității și impactului cercetării din Universitatea din Craiova.

        În cadrul evenimentului vor fi acordate:

  • Distincții pentru cercetătorii cu cele mai bune rezultate din cele 13 domenii de cercetare de excelență din cadrul instituției;
  • Trofeul de excelență în cercetare pentru Top 3, la nivelul întregii universități;
  • Trofeul de excelență pentru departamentele cu cel mai bun punctaj acumulat prin însumarea rezultatelor membrilor săi.

Vor mai fi acordate premii pentru „Recunoaștere academică”; „Soluții inteligente”; „Parteneriate strategice” și „Cercetători asociaţi”.

Pagina 1 din 7