Mereu printre studenti
Administrator

Administrator

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Un nou succes de prestigiu pentru învăţământul doljean. Florian Călina elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc în Thailanda. Acesta a fost pregătit de prof.  Cornelia Cerăceanu (Chimie) , Ciprian Narcis (Geografie), Ştefan Camelina (Biologie). Au fost susţinute şase probe – două teste scrise şi patru practice, legate atât de de cunoştinţe generale despre disciplinele geologie, meteorologie, astronomie şi hidrologie, cât şi despre identificarea tipurilor de roci şi minerale, condiţiilor de mediu şi constelaţiilor din Thailanda. Au mai fost şi alte două prezentări pe echipe internaţionale – „International Team Field Investigation” şi „Earth Sistem Project”. Olimpiada este una dintre puţinele la care care se pune accent şi pe munca în echipă, pentru progresul disciplinelor vizate.

 

Sursa: www.cvlpress.ro

Joi, 16 August 2018 15:22

"Academia de Calitate - UNSR "

Săptămâna trecută Academia de Calitate și-a deschis ușile pentru membrii Asociației Studenților  Facultății de Științe Sociale din Craiova!

Noi serii de tineri ce vor deprinde principalele competențe pentru a se integra pe piața muncii.

Suntem de părere că abilitățile de comunicare, lucrul în echipă, gestionarea timpului sau a unor situații tensionate, sunt esențiale pentru o carieră prosperă și în continuă ascensiune.  Felicitări tuturor și mult succes ! 

Vineri, 03 August 2018 18:10

Cazare în căminele studențești

După lucrările de igienizare efectuate în ultimele luni, căminele Universităţii din Craiova sunt pregatite să îşi primească studenţii.

Condiţii de hotel în căminele Universităţii din Craiova. Camerele au fost renovate şi utilate,  au baie proprie, frigider şi televizor. Pentru anul universitar 2018-2019, sunt disponibile aproximativ 2600 de locuri de cazare.

Există trei categorii de confort în cămine, iar activitatea de voluntariat şi rezultatele universitare sunt importante atunci cand vine vorba de preţ.

În plus, fiecare cămin studenţesc renovat are săli de lectură şi sistem de supraveghere cu camere video. Reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti spun că toate cererile tinerilor vor fi rezolvate.

 

Sursa. www.teleucraiova.net 

Vineri, 03 August 2018 18:06

Programul Birou Acte Studii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA - RECTORAT

 

ÎN PERIOADA 01.08.2018 - 03.09.2018 - NU SE ELIBEREAZĂ ACTE DE STUDII

 

Sursa. www.ucv.ro

 

 

Joi, 12 Iulie 2018 11:53

ANUNȚ CAZARE STUDENȚI ANUL I

În atenţia studenţilor de anul I din Cadrul Universităţii din Craiova

Studenţii de anul I admişi în prima sesiune de vară a anului 2018 şi care s-au înscris la una din facultăţile din Universitatea din Craiova, îşi pot depune cerere de cazare în perioada 19 iulie – 10 august la sediul Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (C.O.S), Str. Petre Ispirescu nr. 107 H, sala 1 (Caminul 6) în intervalul 9:00 – 17:00.

Reprezentanţii studenţilor vă aşteapta!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 32 de judeţe, în vigoare de sâmbătă până luni. Sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, de sâmbătă ora 16.00 până luni ora 21.00 sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată. În zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Avertizarea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. (Sursa: Mediafax)

 

Sursa. www.cvlpress.ro

Luni, 9 iulie, începe admiterea 8 facultăţi ale Universităţii din CraiovaFacultatea de Stiințe, Facultatea de Educație Fizică și Sport  (inclusiv la Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin – CUDTS), Facultatea  de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Drept, Facultatea de Științe Sociale, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Horticultură.

Pe 10 iulie, îşi deschid porţile Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Facultatea de Agronomie îşi aşteaptă candidaţii de pe 12 iulie, iar de pe 16 iulie, încep înscrierile la la Facultatea de Litere (inclusiv la Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin – CUDTS).

Calendarul complet este accesibil pe site-ul ucv.ro, dar şi pe platformele social-media. 

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova pune la dispoziţie studenţilor 2900 locuri la licență-buget (din care 33 de locuri sunt destinate candidaţilor de etnire romă) și 1670 locuri-buget la master (din care 13 sunt destinate candidaţilor de etnire romă).

Universitatea din Craiova le pune la dispoziţie candidaţilor 2820 de locuri cu taxă la licenţă şi 1602 locuri cu taxă la master.

Absolvenţii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 96 de locuri licenţă-buget destinate special lor.

BURSE PENTRU STUDENȚII NOȘTRI

Burse de performanţă 

Burse de merit

Burse sociale

Bursă de ajutor social ocazional

Bursele speciale instituite de Universitatea din Craiova:

Bursa FORUMUL CARIEREI

Bursa INCESA

 

Sursa. www.ucv.ro

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, miercuri, 4 iunie, până la ora 12:00. Eventualele contestaţii la BAC pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2018 au fost afişate în 9 iulie.

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat este de 67,7%, rezultatele fiind mai mici decât anul trecut. Un număr de 104 elevi au obţinut nota maximă, în timp ce 117 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

„Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%. Astfel, rata de promovare, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%. Menţionăm că ratele finale de promovare în anii precedenţi au fost de 71,4% în 2017, 66,7% în 2016, 66,4% în 2015 şi 59,3% în 2014. S-au înregistrat 104 medii de 10. Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei printr-un comunicat de presă.

„Precizăm că nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi”, mai arată Ministerul Educaţiei.

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat au aflat miercuri primele rezultate, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestaţii. Rezultatele au fost afişate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

 

Sursa. www.mediafax.ro

Persoanele (studenți și cadre didactice/personal administrativ) care beneficiază de granturi Erasmus+ pentru mobilități de studiu sau de traineeship, respectiv de predare sau de formare în anul universitar 2018-2019, ale căror mobilități încep în luna septembrie 2018, sunt rugate să se prezinte la Departamentul de Relații Internaționale (sala 440, etajul 2, Clădirea Centrală, str. A.I. Cuza nr. 13, persoană de contact: Marius GIUROIU) începând cu data de 16 august a.c., în vederea semnării Contractelor Financiare.

În perioada 23.07.2018 - 15.08.2018 nu se vor încheia Contracte Financiare cu beneficiarii. 

 

Sursa. www.ucv.ro

Joi, 28 Iunie 2018 09:40

Bacalaureat 2018: Proba la alegere

Elevii de clasa a XII-a vor da joi ultima proba de la examenul de bacalaureat, la una dintre următoarele opt materii: geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică. Accesul candidaţilor în centrele de examen în care se desfăşoară proba se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării lucrării scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică), în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi sunt din seriile anterioare.

Pe 25 iunie, absolvenţii de liceu au dat examenul scris la limba si literatura română, urmat, pe 26 iunie, de proba la Limba şi Literatura maternă, respectiv maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.

Pe 27 iunie s-a desfăşurat proba obligatorie de profil a Bacalaureatului 2018, adică matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie. Absolvenţii clasei a XII-a au avut posibilitatea sa opteze pentru una dintre urmatoarele materii: geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00. Acestea pot fi depuse pentru oricare dintre materii, inclusiv pentru proba la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică).

Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale ale BAC 2018 este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele la examenul de Bacalaureat vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sursa. www.mediafax.ro

Pagina 1 din 55