Mereu printre studenti
Super User

Super User

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

"Universitatea din Craiova deschide, marţi, Centrul de resurse şi asistenţă în învăţare şi formare (CRAIF), proiect destinat studenţilor de anul I aflaţi în situaţii de risc.

Potrivit unui comunicat al Universităţii din Craiova, beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 1.050 de studenţi, câte 350 pentru fiecare an de derulare a proiectului, de la toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova."

Citeste tot articolul aici .

 

 

Sursa : https://www.agerpres.ro

Fii inteligent, nu fi violent”, le vor spune poliţiştii elevilor doljeni în următoarea perioadă. Sub acest slogan, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj desfăşoară o campanie de prevenire a violenţei în şcoli.

Scopul campaniei este informarea elevilor cu privire la factorii generatori, formele de manifestare şi consecinţele violenţei în unităţile de învăţământ, au arătat reprezentanţii IPJ Dolj, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Am considerat că este potrivit acest titlu pentru că, aşa cum ştim, comportamentul civilizat este o dovadă de inteligenţă. Încercăm astfel să îi motivăm pe cei mici, să-i facem să înţeleagă că a fi violent, înseamnă că nu eşti inteligent. Este foarte important ca părinţii să fie alături de noi în demersul acesta de prevenire a faptelor violente, de cele mai multe ori cauza care generează violenţă pleacă din familie, şi dorim foarte mult să-i angrenăşi pe dânşii în activităţile acestea, astfel încât să avem rezultatul scontat”, a precizat comisar şef Stanca Giucă – Compartimentul de Analizăşi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj.

Aceasta a mai precizat că elevii vor fi provocaţi la dialog pentru a se asigura că au receptat mesajul.

Tot în cadrul conferinţei de presă, comisar șef de poliție dr. Constantin Nicolescu a precizat că, în ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor comise în şcoli.

De cinci – şase ani infracţionalitatea în şcoli este pe un trend descendent, deci de la un an la altul nu am avut evenimente deosebite. Acest lucru se datorează, pe de o parte, colegilor poliţişti din compartimentul de proximitate care desfăşoară activităţi sub directa coordonare a colegilor de la compartimentul de prevenire, dar, în mod deosebit, profesorilor, cadrelor didactice care au înţeles să avem o comunicare foarte bună, sădesfăşurăm activităţi împreună, astfel încât să creăm un sentiment de siguranţă atât elevilor, părinţilor, dar şi cadrelor didactice”, a declarat şeful IPJ Dolj.

Foarte importantă pentru noi este prevenirea diverselor evenimente pentru că este extrem de important sănu se ajungă la anumite situaţii. Se vor încheia şi în acest an şcolar o serie de parteneriate între InspectoratulŞcolar şi Inspectoratul de Poliţie. La prima întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ pentru acest anşcolar i-am invitat ca toate unităţile să încheie un astfel de parteneriat între noi şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie”, a afirmat Monica Sunăşefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Acțiunile din cadrul campaniei „Fii inteligent, nu fi violent!” se vor desfășura în toate unităţile de învăţământ din Dolj, în perioada septembrie-decembrie 2017, inițiatori fiind Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Sursa. www.jurnalulolteniei.ro

Universitatea din Craiova organizează vineri, 12 mai 2017, începând cu orele 18:00 „Noaptea albă a experimentului ştiinţific”. Manifestarea se adresează tuturor celor care, indiferent de categoria de vârstă, doresc să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare, să o explice și să se bucure de farmecul ei. Evenimentul face parte din calendarul manifestărilor aniversare organizate în anul 2017 sub egida 70 de ani de învățământ academic – tradiție, performanță, viziune.

Prin experimente distractive și prezentări interactive care vor reuni inspirația și creativitatea cu rigoarea științei, organizatorii își propun să apropie publicul de știință și de cercetare, să demonstreze că știința poate fi spectaculoasă și atractivă: analize microscopice, autonomous Car, Scanare 3D cu ajutorul Artec™ Eva 3D Scanner, modul experimental care permite producerea hidrogenului din apă cu ajutorul unui electrolizor alimentat de la un panou fotovoltaic, experiemente lingvistice şi comunicaţionale, experiment studenţesc concepere, realizarea şi integrare monopost în competiţii, sistem electromecanic de reabilitare a mobilităţii membrului superior, cercetarea substituţiei osoase cu materiale biocompozite fabricate prin tehnici specifice metalurgiei pulberilor,laseri, difracţii pe diverse tipuri de aperturi, interferenţă, reflexii, refracţii şi dispersii pe diverse medii transparente şi multe altele.

Domnul Rector al Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț SPÎNU, va oficia deschiderea evenimentului, în Sala Albastră din clădirea centrală a Universității din Craiova. În aceeași locație va urma expunerea „Cucerirea spațiului cosmic” a domnului prof. univ.dr. Dumitru VULCANOV (Universitatea de Vest din Timișoara). Experimentele vor fi prezentate publicului în holul central al clădirii.

În paralel, Facultatea de Științe derulează ciclul de manifestări „Zilele fizicii la Universitatea din Craiova”, ciclu care va continua sâmbătă, 13 mai 2017. Cu începere de la ora 10.30  se vor desfășura în Sala Albastră trei ceremonii speciale:

-          acordarea titlului DOCTOR HONORIS CAUSA domnului cercetător dr. Mihai Vișinescu de la IFIN București

-          festivitatea de premiere a câștigătorilor de la concursului de fizică adresat elevilor și studenților, „Liviu Tătar”

-          festivitatea de premiere a câștigătorilor de la concursului de fizică adresat elevilor, PROFIZ.

Reprezentanța Comisiei Europene în România are plăcerea de a invita studenții la dialogul cu cetățenii al domnului Jean-Claude JUNCKER, președintele Comisiei Europene. Evenimentul va avea loc în data de 11 mai 2017, între orele 16:30 – 18:00, la Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium, intrarea din strada Știrbei Vodă), București. Pe parcursul evenimentului, se vor discuta teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și a României, accentul fiind pus pe Cartea albă privind viitorul Europei și marcarea celor 10 ani de la aderarea României la UE. Accesând adresa de mai jos, vă puteți înscrie la eveniment: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/bucarest3 Invitație Dialog cu cetățenii - Dl Jean-Claude JUNCKER, Președintele Comisiei Europene. Accesul se va face în limita locurilor disponibile.
Miercuri, 03 Mai 2017 07:17

Zilele Porțílor Deschise – 2017

Universitatea din Craiova (UCV) își deschide porțile pentru viitorii studenți. În perioada 4-5 mai 2017, cele 12 facultăți din structura UCV vor prezenta oferta educațională pentru anul universitar 2017 – 2018. Evenimentul Zilele Porțílor Deschise – 2017 se va desfășura în Holul Central (str. A.I.Cuza, nr. 13), iar deschiderea oficială va avea loc joi, 4 mai 2017, ora 10. 00. În cele două zile, viitorilor studenți le vor fi prezentate domeniile şi specializările, cifra de şcolarizare, criteriile de admitere, dar și perspectivele profesionale. Candidaţii vor primi tot sprijinul pentru alegerea rutei profesionale individuale în contextul sistemului de credite transferabile şi al curriculumului universitar, precum şi în ceea ce priveşte admiterea. Aceasta este cea de-a XV-a ediție a Zilelor Porțílor Deschise la Universitatea din Craiova.

26 APRILIE 2017, CRAIOVA

Cei mai buni cercetători ai Universității din Craiova, premiați la Gala excelenței în cercetare

            Universitatea din Craiova organizează miercuri, 26 aprilie 2017, ora 17:00, la Aula „Alexandru Buia” (clădirea Facultății de Agronomie, str. Libertății, nr. 19, Craiova), Gala excelenței în cercetare, ediţia a II-a 2017.

Vor fi premiaţi cercetătorii care au publicat articole în reviste cotate ISI,  monografii în edituri internaționale de prestigiu și au obținut brevete pentru idei și produse inovative în perioada 2015-2016. Toți vor fi recompensați cu granturi interne de cercetare care să susțină activitatea viitoare. Premiile au valori cuprinse între 500 lei și 5.000 lei.

Peste 6.000.000 lei, în anul 2016 pentru cercetare la UCV

        Cadrele didactice s-au implicat activ în activitatea de cercetare în această perioadă și au obținut granturi importante în competiții naționale și internaționale. Nouă proiecte noi au fost câștigate în competiții, la care se adaugă cele 47 de proiecte în derulare în anul 2015. În anul 2016, au fost câștigate 15 proiecte noi în competiții naționale și internaționale, la care se adaugă alte 44 de proiecte în derulare. Volumul total al finanțării atrase prin contracte de cercetare se ridică la 6.302.714 lei în anul 2015, respectiv 6.306.921 lei în anul 2016.

        Recunoașterea activității de cercetare științifică desfășurată de cercetătorii Universității din Craiova este reflectată și prin premiile acordate de organizații de prestigiu din țară și străinătate. Aceştia au fost recompensaţi cu 21 premii în anul 2015 şi 19 în anul 2016.

        Prin organizarea acestui eveniment, conducerea UCV îşi propune recompensarea rezultatelor semnificative obţinute în cercetare, precum şi creșterea vizibilității și impactului cercetării din Universitatea din Craiova.

        În cadrul evenimentului vor fi acordate:

  • Distincții pentru cercetătorii cu cele mai bune rezultate din cele 13 domenii de cercetare de excelență din cadrul instituției;
  • Trofeul de excelență în cercetare pentru Top 3, la nivelul întregii universități;
  • Trofeul de excelență pentru departamentele cu cel mai bun punctaj acumulat prin însumarea rezultatelor membrilor săi.

Vor mai fi acordate premii pentru „Recunoaștere academică”; „Soluții inteligente”; „Parteneriate strategice” și „Cercetători asociaţi”.

Marți, 25 Aprilie 2017 17:38

Pregătirea pentru carieră

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității din Craiova organizează în parteneriat cu KPMG România, ediția 2017 a Conferinței destinată studenților economiști: „Cum să te pregătești pentru începutul de carieră?”

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 aprilie 2017, între orele 14.00 - 16.00, la sala 163 a FEAA.

Obiectivul urmărit de organizatori este de a prezenta studenților oportunitățile de carieră în cadrul companiei KPMG România, referitoare la un domeniu de mare actualitate care cuprinde servicii de consultanță în afaceri, consultanță fiscală, respectiv audit și asigurări. La eveniment sunt așteptați zeci de studenți din cadrul FEAA.

KPMG România este o firmă membră a rețelei internaționale KPMG, care are birouri în 152 țări și peste 189.000 de profesionisti în toată lumea. KPMG în România are în prezent peste 800 de specaliști. Firma oferă servicii de Audit, Asistență fiscală și Consultanță în afaceri.

În cadrul programului aniversar: Universitatea din Craiova / 70 de ani / Tradiţie, Performanţă, Viziune, Facultatea de Ştiinţe Sociale vă invită să participaţi la susţinerea unei noi prelegeri din ciclul de conferinţe: Craiova – istorie şi societate urbană. Prelegerea intitulată: De la Pelendava dacică la Pelendava romană va fi susţinută de conferenţiar universitar doctor Lucian AMON. Evenimentul se va desfăşura în Sala 444 (clădirea Rectoratului Universităţii din Craiova), pe data de 25 aprilie 2017ora 13.00. Sunt invitaţi să participe studenţi şi toţi cei interesaţi.

Duminică, 21 Februarie 2016 21:32

EXCLUSIV! Luni, 22 februarie 2016, Ora 20:00!

EXCLUSIV! Cei trei candidați la funcția de Rector al Universității din Craiova  își dezvăluie planurile pentru viitorul instituției  la Radio Campus Craiova,  luni, 22 februarie 2016, cu începere de la ora 20:00! Rămâneți alături de noi!  

Ne puteți trimite întrebările sau sugestiile dumneavoastră până la data de 22.02.2016 ora 12:00 pe adresa noastră de Facebook sau pe adresa de email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

EXCLUSIV! Cei trei candidați la funcția de Rector al Universității din Craiova  își dezvăluie planurile pentru viitorul instituției  la Radio Campus Craiova,  luni, 22 februarie 2016, cu începere de la ora 20:00! Rămâneți alături de noi!  

Ne puteți trimite întrebările sau sugestiile dumneavoastră până la data de 22.02.2016 ora 12:00 pe adresa noastră de Facebook sau pe adresa de email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pagina 1 din 7