Mereu printre studenti
Vineri, 08 Noiembrie 2019 11:46

Şosetele purtate de Michael Jackson în timpul primului dans "moonwalk" ar putea fi vândute la licitaţie pentru un milion de dolari

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pereche de şosete strălucitoare, purtate de Michael Jackson în timpul primului dans "moonwalk", ar putea fi adjudecate la licitaţie contra sumei de un milion de dolari, potrivit experţilor, scrie nme.com.

Şosetele cu cristale încrustate vor fi puse în vânzare împreună cu o scrisoare semnată a regretatului cântăreţ. Acestea au fost purtate de star când a dansat prima dată "moonwalk" în timpul turneului "Billie Jean" din 1983. 

Jackson a cântat pe 25 martie 1983, atunci când a înregistrat pentru documentarul "Motown 25 Yesterday, Today, Forever".

Licitaţia va avea loc pe 13 noiembrie, fiind organizată de GottaHaveRockandRoll.com. 

Obiectele au fost descrise ca fiind "în stare foarte bună" având şi certificat de autenticitate. 

Michael Jackson (29 august 1958 - 25 iunie 2009) a fost cântăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit „regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum „Thriller”, „Bad” şi „Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale au fost vândute în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

Jackson a câştigat 15 premii Grammy (dintre care două trofee onorifice), 26 American Music Awards (mai mult decât oricare alt artist solo), a fost recompensat cu două stele pe Walk of Fame din Hollywood - în 1980, ca membru al grupului Jackson Five, şi în 1984, ca artist solo - şi a fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame - în calitate de membru al grupului Jackson Five, în 1997, şi ca artist solo, în 2001.

Cu o viaţă personală marcată de numeroase controverse şi apariţii publice intens mediatizate, Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic, pe care starul american îl utiliza ca somnifer. Artistul efectua în acea perioadă o serie de repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să includă 50 de show-uri şi să înceapă în iulie 2009, la Londra.

După decesul cântăreţului american, custodia celor trei copii ai lui - Prince Michael Jackson I, (născut pe 13 februarie 1997), Paris Katherine Jackson (născută pe 3 aprilie 1998) şi Prince Michael Jackson II (supranumit ”Blanket”, născut pe 21 februarie 2002) - a fost încredinţată mamei megastarului, Katherine Jackson.

SURSA: www.news.ro

Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 11:48

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.