Mereu printre studenti
Luni, 11 Iunie 2018 12:13

Noi oportunități de practică pentru studenţii UCv

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii Facultăţilor de Ştiinţe, de Educaţie Fizică şi Sport, Ştiinte Sociale şi Drept, de Litere şi  de Economie şi Administrarea Afacerilor sunt beneficiarii a trei proiecte câștigate de Universitatea din Craiova și care au ca obiect stagii de practică pentru tineri. Valoarea totală a celor trei proiecte se ridică la o sumă eligibilă de peste 6 500 000 roni.

Este vorba de proiectele:

  • Stagii de practică pentru studenţii Facultății de Ştiinte, manager proiect s.l.dr. Mihaela Udriştioiu.
  • Stagii de practică pentru studenţii Facultăţilor de Educaţie Fizică şi Sport, Ştiinte Sociale şi Drept, manager proiect prof.dr. Dragomir Marian.
  • Stagii de practică performante pentru studenţii Facultăţilor de Litere şi FEEA, manager proiect prof.dr. Nicu Panea.

Totodată, Universitatea din Craiova este partener în cadrul contractului de finanţare „Facilitarea integrării studenţilor pe piaţa muncii prin consiliere şi participare la programe de învăţare la locul de muncă”, cu o sumă repartizată de  487,917.50 lei, iar conf.dr. ing. Virginia Ivanov asigură partea de management din partea instituției de învățământ din Bănie.

Prin aceste proiecte, cu siguranță va spori relevanța pe piața forțelor de muncă, a educației și a sistemelor de formare, dar se va optimiza și tranziția de pe băncile școlii la piața forței de muncă, se vor îmbunătăți sistemele de formare profesională, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor și adaptarea programelor de învățământ și instituire.

 

Sursa. www.ucv.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.