Mereu printre studenti
Vineri, 13 Aprilie 2018 09:27

Eveniment pentru donare de sânge organizat de JCI Craiova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”

Eveniment pentru comunitate desfășurat în perioada 16-21 aprilie 2018

Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, Organizatia Studentilor Farmacisti Craiova si Societatea Studentilor Medicinisti Craiova vă invită la prima ediție a proiectului destinat comunitații din Craiova ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!” în perioada 16 – 21 aprilie 2018.

’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!” este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii de sânge din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfășura în perioada 16 – 21 aprilie 2018. Incepand cu ora 08.30 la sediul Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova , situat pe strada Str. Tabaci nr.1. Iar zilnic, incepand cu ora 10:30, pana la sfarșitul programului, donatorii veniți special pentru proiectul ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”,  vor avea prioritate!

Prin această inițiativă, JCI Craiova dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar și de cele mai multe ori, anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!

Stiați că, donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de la câteva ore până la 2 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm periodic cantități mici de sânge. Studiile medicilor au arătat că:

  • donatorii își reduc semnificativ riscul de atacuri cardiovasculare, riscul de se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza.
  • donarea de sânge înseamnă și o pierdere de calorii; pentru fiecare 250 ml de sânge donați se consuma 700 de calorii.
  • când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.
  • crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de fier din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, cu greutatea peste 55 kg-femei si 65 kg-barbati , care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.
  • Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în perioada 16-21 aprilie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, strada Tabaci nr.1, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/376459789502549/

 

Despre JCI:

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploiesti, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI

Sursa.  www.craiovaforum.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.