Mereu printre studenti
Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 10:58

Doljul, locul I la Olimpiada Națională de Științe Socio-umane, disciplina Sociologie!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii doljeni se întorc triumfători de la Iași, acolo unde s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de Științe Socio-umane. Astfel, elevul Bunciu Răzvan de la Colegiul Național Carol I a obținut premiul I la categoria Sociologie, iar Ungureanu Victor, de la Liceul de Artă “Marin Sorescu”, s-a clasar pe locul al treilea la categoria Filosofie. Doljul a fost reprezenta și la secțiunile Psihologie, Logică și Cultură Civică. Elevii au fost însoțiți de doamna Mariana Pădureanu din partea Inspectoratului Județean Dolj, doctorandă la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova. 

Premiul I obținut la disciplina Sociologie trebuie înțeles într-un context mai larg, care vizează prolifica activitate teoretică și de cercetare a sociologilor craioveni, desfășurată sub coordonarea renumitului prof. univ. dr. Dumitru Otovescu. Sub conducerea domniei sale, au fost realizate până în prezent peste 20 de monografii ale unor comunități, personalități și instituții, refăcând astfel legătura cu tradiția monografică interbelică și racordând metoda gustiană la standardele sociologiei contemporane. Sub coordonarea domniei sale, au fost traduși numeroși autori ai sociologiei clasice (Auguste Comte, Gabriel Tarde, Vilfredo Pareto, Florian Znaniecki, Ferdinand Tönnies s.a.) și a fost publicat primul tratat de Sociologie Generală din țară. Recent, activitatea Școlii Sociologice de la Craiova a fost încununată de realizarea amplei lucrări monografice “Orașul Craiova”, la care au contribuit personalități marcante din domenii dintre cele mai diverse (sociologie, etnologie, istorie, medicină s.a.).

În ceea ce privește proiectele viitoare, dintre acestea amintim lucrarea “Monografia Olteniei” (ultima lucrare despre regiunea Olteniei datează din 1943) și traducerea monumentalei opere “Economie și societate” a sociologului german Max Weber.

 

Sursa. www.monitoruldeolteniei.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.