Mereu printre studenti
Luni, 25 Septembrie 2017 15:56

Teatrul Național ,,Marin Sorescu” prezintă două spectacole la ,,Reuniunea Teatrelor Naționale Românești”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Național ,,Marin Sorescu” din Craiova participă, în perioada 20 sept. – 1 oct. 2017 la „Reuniunea Teatrelor Naționale Românești”, diția a III-a, găzduită de Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” din Chișinău.

Acest eveniment va aduce în capitala Republicii Moldova producții ale teatrelor din Craiova, Sibiu, Iași, Târgu Mureş şi București. Invitat încă de la prima ediție, Teatrul Național ,,Marin Sorescu” din Craiova va participa și în acest an cu spectacolele ,,ELEFANTUL DIN CAMERĂ sau The Vibrator Play”, respectiv ,,Exploziv”.

Pe 26 septembrie, ora 19:00, Naționalul craiovean prezintă spectacolul „ELEFANTUL DIN CAMERĂ sau The Vibrator Play”, de Sarah Ruhl, în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu. Din distribuţie fac parte: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Ramona DRĂGULESCU, Alina Carla MANGRA.

ELEFANTUL DIN CAMERĂ sau The Vibrator Play este o comedie neagră despre intimitate și electricitate, ultima înțeleasă ca adjuvant al intimității de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricității, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (si chiar pe unii dintre bărbați). Spectacolul îi are în centrul „electricității” pe Doctorul Givings și pe soția acestuia și modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viață domestică. Într-un mod aparent perfect, într-o casa victoriană înstărită, arătosul gentleman-om de știință Dr. Givings a inventat (cu cele mai inocente intenții) un dispozitiv extraordinar pentru tratarea „isteriei” la femei: vibratorul. Mereu prin preajma laboratorului doctorului, tânăra și energica lui soție încearcă din răsputeri să se apropie de fiica lor nou-născută și se întreabă ce se întâmplă mai exact în „camera alăturată”. Când o nouă pacientă „isterică” și soțul acesteia aduc o doică, Dr. și Doamna Givings trebuie să-și examineze natura propriului mariaj și să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să iubești o persoană. Nu doar „electric”…

Miercuri, 27 septembrie, ora 19:00, compania teatrului craiovean prezintă ,,EXPLOZIV” de Elise Wilk, în regia lui Andrei Măjeri. Pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău vor urca Natașa RAAB , Raluca PĂUN , Marian POLITIC, Romaniţa IONESCU, Ioana MANCIU, Monica ARDELEANU, Alex CALANGIU, Ştefan CEPOI, Cătălin MICULEASA, Andrei ȘTEFĂNESCU. Spectacolul „Exploziv” este povestea adolescenței, cu visele și nesiguranțele ei, o intrigă despre prietenie și prima dragoste, despre relația părinți-copii și cea elev-profesor, despre raporturi de putere între colegii de clasă și dorința de popularitate.

Într-o școală cu principiul diversității, o clasă multiculturală (cu afro-americani, latino și un evreu victimă a bullying-ului), apare noul elev, Denis, care schimbă ierarhiile devenind preferatul fetelor. Mai influent decât șeful clasei, carismatic, rebel și autentic, Denis este singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul care predă lecția după carnețel, exercită fascinație inclusiv asupra psiholoagei școlii.

Craiovenii pot vedea ELEFANTUL DIN CAMERĂ sau The Vibrator Play pe 8 noiembrie 2017, ora 19:00, sala ,,Amza Pellea”, şi „Exploziv“, pe 6 decembrie 2017, ora 19:00, sala ,,Ion D. Sîrbu”. Biletele se pot găsi pe site-ul Teatrului Naţional Craiova, ebilet.tncms.ro.

Sursa. www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.