Mereu printre studenti
Miercuri, 13 Septembrie 2017 13:30

„Comportamentul civilizat este o dovadă de inteligenţă”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fii inteligent, nu fi violent”, le vor spune poliţiştii elevilor doljeni în următoarea perioadă. Sub acest slogan, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj desfăşoară o campanie de prevenire a violenţei în şcoli.

Scopul campaniei este informarea elevilor cu privire la factorii generatori, formele de manifestare şi consecinţele violenţei în unităţile de învăţământ, au arătat reprezentanţii IPJ Dolj, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Am considerat că este potrivit acest titlu pentru că, aşa cum ştim, comportamentul civilizat este o dovadă de inteligenţă. Încercăm astfel să îi motivăm pe cei mici, să-i facem să înţeleagă că a fi violent, înseamnă că nu eşti inteligent. Este foarte important ca părinţii să fie alături de noi în demersul acesta de prevenire a faptelor violente, de cele mai multe ori cauza care generează violenţă pleacă din familie, şi dorim foarte mult să-i angrenăşi pe dânşii în activităţile acestea, astfel încât să avem rezultatul scontat”, a precizat comisar şef Stanca Giucă – Compartimentul de Analizăşi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj.

Aceasta a mai precizat că elevii vor fi provocaţi la dialog pentru a se asigura că au receptat mesajul.

Tot în cadrul conferinţei de presă, comisar șef de poliție dr. Constantin Nicolescu a precizat că, în ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor comise în şcoli.

De cinci – şase ani infracţionalitatea în şcoli este pe un trend descendent, deci de la un an la altul nu am avut evenimente deosebite. Acest lucru se datorează, pe de o parte, colegilor poliţişti din compartimentul de proximitate care desfăşoară activităţi sub directa coordonare a colegilor de la compartimentul de prevenire, dar, în mod deosebit, profesorilor, cadrelor didactice care au înţeles să avem o comunicare foarte bună, sădesfăşurăm activităţi împreună, astfel încât să creăm un sentiment de siguranţă atât elevilor, părinţilor, dar şi cadrelor didactice”, a declarat şeful IPJ Dolj.

Foarte importantă pentru noi este prevenirea diverselor evenimente pentru că este extrem de important sănu se ajungă la anumite situaţii. Se vor încheia şi în acest an şcolar o serie de parteneriate între InspectoratulŞcolar şi Inspectoratul de Poliţie. La prima întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ pentru acest anşcolar i-am invitat ca toate unităţile să încheie un astfel de parteneriat între noi şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie”, a afirmat Monica Sunăşefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Acțiunile din cadrul campaniei „Fii inteligent, nu fi violent!” se vor desfășura în toate unităţile de învăţământ din Dolj, în perioada septembrie-decembrie 2017, inițiatori fiind Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Sursa. www.jurnalulolteniei.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.