Mereu printre studenti
Luni, 31 Iulie 2017 15:25

Vreme caniculară în următoarele trei zile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de Cod Portocaliu şi de Cod Galben, valabile pînă pe 3 august.

În cursul zilei de marți (1 august), va fi Cod Galben, când valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Codul Portocaliu se instituie pentru 2 şi 3 august când se va intensifica valul de căldură, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.Miercuri și joi, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

Sursa. www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.