Mereu printre studenti
Luni, 24 Iulie 2017 17:33

Cod galben de vijelii și ploi însemnate cantitativ, în Oltenia, începând de luni seară

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și furtuni, valabilă până miercuri dimineață, în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Oltenia.

Avertizarea este valabilă de luni seara, ora 20:00, până miercuri, 26 iulie, ora 3:00.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).

În cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.

Sursa.JurnalulOlteniei.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.