Mereu printre studenti
Joi, 23 Aprilie 2015 09:36

Ziua Internațională a Câinilor de Salvare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul de Educare Canină Craiova marchează duminică, 26 aprilie, pe Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, Ziua Internațională a Câinilor de Salvare. Evenimentul se adresează oricărei persoane care dorește să cunoască detalii legate de psihologia canină, dar și să îi vadă la treabă pe eroii necuvântători. În plus, participanții vor putea să fie chiar ei conductorii câinilor de salvare.

Iubitorilor de animale din Craiova li se pregătește un eveniment deosebit. Duminică, 26 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Câinilor de Salvare, începând cu ora 11.00, Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ se va umple de câinii de salvare pregătiți de Centrul Național de Educare Canină (CNEC). Craiovenii vor putea să admire la treabă o mulțime de rase de câini antrenați și pregătiți să intervină în situații de urgență sau să ajute persoane cu diverse dizabilități.
Ziua Mondială a Câinilor de Salvare este un eveniment foarte important, având în vedere că este o inițiativă relativ nouă, de doar câțiva ani, a organizațiilor internaționale de salvare și nu doar a celor chinologice. Centrul Național de Educare Canină, reprezentantul României în organizațiile mondiale chinologice de salvare, încearcă să realizeze un program educațional cu și pentru iubitorii de animale, cu și pentru proprietarii de câini. Totodată, ne dorim ca acest eveniment să fie și un mesaj pentru cei care nu iubesc animalele. Timp de trei ore vom avea un program sportiv-cultural-chinologic, cu prezentări demonstrative. Vom afla ce înseamnă un câine utilitar, ce înseamnă un câine de terapie și cui se adresează aceste exemplare canine. Îi vom avea alături și pe elevii de la Școala Specială «Sf. Mina», pe copiii de la diferite școli și grădinițe, adresându-ne, în același timp, și persoanelor în vârstă care își doresc un exemplar canin și nu știu cum îi poate ajuta acesta, a precizat președintele CNEC, Liviu Ionescu.

Sursa: GDS.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.