Mereu printre studenti
Joi, 01 Septembrie 2022 05:47

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piața Sfatului din Brașov

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piața Sfatului din Brașov miercuri, 31 august. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură națională inițiat și desfășurat de peste 20 de ani de Radio România; ediția brașoveană, derulată în intervalul 31 august – 4 septembrie, este organizată de Echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM și este cofinanțată de Primăria Municipiului Brașov.

Deschiderea oficială a ediței are loc miercuri, 31 august, la ora 12.00.
 Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 21.00, în primele patru zile, și între orele 10.00 și 20.00, duminică, 4 septembrie; accesul publicului este liber.
 Oferta ediției include atât elementele tradiționale, specifice unui târg de carte, cât și o serie de noutăți pe care le propunem exclusiv publicului din Brașov:

 • aproape 40 de expozanți – edituri, agenții de distribuție de carte, muzică și jocuri educaționale – care vor propune atât celor care vor să savureze atmosfera de vacanță până în ultima zi, cât și conștiincioșilor care se pregătesc deja de școală, o ofertă extrem de bogată și de atractivă, pentru toate gusturile;
 • două concursuri dedicate exclusiv elevilor brașoveni, invitați să se implice activ în viața comunității locale: concursul de artă plastică #Brașovulmeuîn2030 și concursul de creație literară #MândrudeBrașovulmeu. Concursurile sunt organizate de Radio România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, iar cele 15 premii în valoare de câte 300 de lei acordate cu acest prilej vor fi oferite de Primăria Municipiului Brașov și de Radio România. Condițiile de participare sunt detaliate pe website-ul gaudeamus.ro.
 •  conferința „Așezarea limbii române în matca literară la Brașov”, organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filala Brașov, cu prilejul Zilei Limbii Române, miercuri, 31 august, începând cu ora 18.00; conferențiază Prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc și Pr. prof. Vasile Oltean;
 • cele mai noi apariții editoriale, ieșite în ultimele zile de sub tipar;
 • lansări de carte și sesiuni de autografe cu participarea câtorva dintre cei mai reprezentativi oameni de litere din orașul gazdă, personalități culturale recunoscute la nivel național;
 • concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului, reduceri și oferte speciale, care vor transforma binecunoscutul simbol al orașului, Piața Sfatului, într-o destinație de neratat pentru pasionații de lectură.
 • pentru pasionații evenimentelor online, dar și pentru aceia care nu vor putea ajunge în această săptămână la Brașov, website-ul gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanților, pe care le va găzdui în intervalul 31 august – 4 septembrie și prin evenimentele transmise live din Piața Sfatului. 

  Concursul de creație literară #MândrudeBrașovulmeu

  • Concursul de creație literară #MândrudeBrașovulmeu este organizat de Radio România (Serviciul Gaudeamus și Proiecte și Radio România Brașov FM), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2022 (31 august – 4 septembrie, Piața Sfatului), și se desfășoară în intervalul 18 august – 4 septembrie.
  • Tema concursului: realizarea unei lucrări literare originale având ca temă ce le place participanților, de ce sunt mândri că sunt locuitori ai orașului Brașov, ce ar dori să schimbe în orașul/cartierul/școala lor și cu ce cred că ar putea contribui tinerii Brașovului la această schimbare.
  • Vor fi acordate 10 premii în valoare de câte 300 lei, oferite de Radio România și Primăria Brașov, pe baza votului unui juriu care va avea în componență cel puțin un specialist în domeniul limbii și literaturii române.
  • Pentru fiecare dintre secțiunile menționate la punctul 3.1, se vor acorda câte cinci premii.
  • Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 4 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2022.
  • Condiţii de participare 

  INFORMAŢII UTILE VIZITATORILOR

   Cine participă?
  Toți participanții la aceaastă ediție se regăsesc, cu pagini de prezentare individuale, în CATALOGUL PARTICIPANŢILOR, unde este disponibilă căutarea după criteriile denumire și domeniu de editare. STANDURILE VIRTUALE ale participanților sunt accesibile prin butonul aferent din fiecare pagină.

   Cum cumpăr?
  Achizițiile de carte și alte produse se pot face direct la standurile aflate în interiorul pavilionului amplasat în Piaţa Unirii sau prin intermediul standurilor virtuale ale expozanților, pe care le puteți accesa de pe paginile lor de prezentare. Prețurile produselor și alte eventuale taxe, precum și termenii și condițiile de utilizare valabile pentru fiecare website sunt stabilite de către deținătorii acestora.

   Coduri promoționale Gaudeamus
  Beneficiile suplimentare acordate vizitatorilor care achiziționează produse de la Târgul de carte Gaudeamus Radio România sunt menționate la standurile virtuale ale participanților. Codurile aferente se regăsesc în paginile de catalog ale participanților care le acordă.

   Cum pot viziona un eveniment?
  Evenimentele propuse pentru această ediție vor fi transmise, live și în înregistare, conform PROGRAMULUI DE EVENIMENTE anunțat al târgului. Acestea vor rămâne în arhiva ediției, pentru vizionare ulterioară.

   

  sursa: www.gaudeamus.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.