Mereu printre studenti
Miercuri, 02 Martie 2016 15:24

Alimentele verificate în Dolj nu sunt infestate cu E.coli

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bacteria E.coli nu a fost depistată în niciuna dintre probele luate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din laptele, fructele şi legumele comercializate într-un magazin din Dolj de unde părinții fetiței de zece luni bolnavă a declarat că a cumpărat produse.


Probe au fost prelevate pe 25 februarie, atât din Dolj cât și din Argeș, acolo unde există un focar de îmbolnăviri cu bacteria E.coli. Autoritățile au descoperit, însă, prezența bacteriei într-un lot de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș pe 22 feruarie. ”În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kilograme, produsă pe 22 februarie 2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare“, se arată într-un comunicat de presă al ANSVSA. Astfel, activitatea în secția unde sunt produse brânzeturi a fost sistată.

Reamintim că trei copii au murit, iar alţii, care sunt infectaţi cu bacteria Escherichia coli (E.coli), printre care și o fetiță de nouă luni din Dolj, au fost internați la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitală.

Sursa.craiovaforum.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.